Martin Károly Basketbal

Víkend plný prehier

Uplynulý víkend sa žiarskym basketbalovým družstvám nedarilo. Juniori prehrali s Liptovským Mikulášom aj Svitom, starším žiakom zas nevyšiel zápas s Považskou Bystricou.

Juniori

MBK L. Mikuláš – MŠK Žiar nad Hronom 73 : 63 ( 33 : 30 )

V sobotu cestovali Žiarčania na zápasy DL Juniorov do L. Mikuláša. Celý zápas charakterizovala z pohľadu hostí neúspešná streľba zo strednej a veľkej vzdialenosti( 44/10) a skutočnosť, že veľké úsilie na obrannom perimetri nebolo podporene obranným doskakovaním, čo umožňovalo domácim realizovať opakované strely, alebo ich aktivita bola zastavená faulami, po ktorých nasledovali často úspešné TH. Hrozivý náskok domácich( 60 : 43 ) obrovskou bojovnosťou dokázali hráči MŠK Žiar nad Hronom v priebehu 5 minúť znížiť na rozdiel 4 bodov, ale na viac už oslabené družstvo nenašlo síl a zápas prehralo.

Body: Jány 24; Šoltés,Schubert 9; Vrtík 7; Kysela 4; Štefanec a Truben 2. Trojky: 13/2 ; TH 16/9 ; Fauly 17 ; 5 faulov Vrtík.

BKM ALTO Svit – MŠK Žiar nad Hronom 85 : 78 ( 34 : 40 )

Vstup do zápasu a priebeh prvého polčasu bol jasne v réžii Žiarčanov. Pod domácim košom dominoval už uzdravený Bulko a na úspešnosti obrannej hry to bolo aj cítiť. Úspešné obranné doskakovanie prinášalo kvalitný prechod do útoku a otvorené strelecké pokusy končili v koši Svitanov. Jednoduché kombinácie a rýchly protiútok priniesol hosťom 6 bodové polčasové vedenie. Do druhého polčasu však Žiarčania museli nastúpiť už bez vyfaulovaného pivota Bulka, ktorého aj napriek priestorovej obrane dokázali rozhodcovia nájsť pri obranných zákrokoch ako faulujúceho hráča. Aj napriek tomuto hendikepu bol stav ešte v 33. minúte vyrovnaný. Žiaľ pre hosti, domáci v záverečných 7 minútach trafili svoje prvé 3-bodové koše a rozhodli zápas vo svoj prospech.

Body: Vrtik 21; Schubert 16 ; Jány 12; Štefanec, Bulko 9; Šoltes 5; Truben 4; Kysela 2; Trojky: 12/2 ; TH 14/8 ; Fauly 24 ; 5 faulov: Bulko, Kysela

Starší žiaci

MŠK BK Žiar nad Hronom – MBk Victoria Žilina „A“

  1. zápas – 33:86 (17:43) – Šouc 17, Košťál 11, Supuka 3, Krajči 2
  2. zápas – 32:64 (24:49) – Šouc 24, Košťál 4, Supuka, Páleník 2

Domáci nastúpili s riadne oklieštenou zostavou. Bolo nás 7 – z toho jeden podkošový hráč, a jeden po chorobe. Tomu zodpovedá aj výsledok zápasov. Aj keď to na výsledku nevidno – už pomaly vidno zlepšenie v hre tímu. Chcem pochváliť za hru Koštála, Šouca hlavne Supuka, ktorí aj po chorobe vydal zo seba maximum.
VF

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM