Barbara Dallosová Správy

V OBRAZOCH: Obyvatelia rozhodli o rozhľadni nad mestom, takto bude vyzerať

Plánovaná výhliadka sa má stať novou pýchou mesta. To sa pritom zachovalo veľmi tímovo, keď o budúcej podobe rozhľadne nechalo rozhodnúť svojich obyvateľov. Na výber mali tri možnosti, toto je tá víťazná...

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Obyvatelia rozhodli o rozhľadni nad mestom, takto bude vyzerať
Zdroj: Dnes24.sk

Nová rozhľadňa v Novej Bani by mala byť súčasťou vznikajúceho turisticko-náučného chodníka s názvom Zvonička. Mesto pred pár týždňami zavesilo na svoj web vizualizácie troch možností, ako by mala nová atrakcia vyzerať. Ostatné už bolo v rukách obyvateľov. Tri pôvodné návrhy si pozrite tu: Plánovaná vyhliadka nad mestom OBRAZOM: Tieto možnosti sú na výber

Jasný víťaz

O priazeň Novobančanov sa bili tri varianty. Prvý – moderný a trochu extravagantný, druhý – kamenno – drevený z prírodných materiálov a tretí – drevená rozhľadňa z guľatiny. Obyvatelia Novej Bane mali niekoľko dní na to aby na stránke mesta zahlasovali. Podľa výsledkov sa zdá, že v predstave o novej výhliadke sú pomerne jednotní.

Jednoznačným favoritom obyvateľov bola kamenno – drevená možnosť, rozhľadňa z ktorej uvidíte celé mesto z vrchu bude teda z prírodných materiálov. Tento návrh podporilo 585 ľudí. 107 hlasov získala výlučne drevená rozhľadňa z guľatiny a len 54 Novobančanom sa zapáčila ultramoderná verzia.

Už len stavať

Podobu rozhľadne už obyvatelia poznajú, otázkou zostáva, kedy sa budú môcť pokochať výhľadom z nej. Ako pred časom uviedla Iveta Lukáčová z Mestského úradu v Novej Bani, s výstavbou by sa malo začať už v septembri.

Víťazný návrh si lepšie prezrite v našej fotogalérii.

Víťazná verzia rozhľadne nad Novou Baňou - vybrali si ju obyvatelia!
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM