Barbara Dallosová Krimi

Vodič (32) zo Žiaru obvinený: Policajti o tom, čo sa stalo na priecestí v Pitelovej

Policajti vysvetľujú okolnosti nehody na železničnom priecestí v Pitelovej. Vodič zo Žiaru podľa mužov zákona nedal prednosť vlaku, v ktorom sedelo približne 20 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Vodič (32) zo Žiaru obvinený: Policajti o tom, čo sa stalo na priecestí v Pitelovej
Zdroj: TASR

O nehode auta a vlaku na železničnom priecestí v Pitelovej sme vás informovali v článku: Zrážka vlaku a auta: Žena (19) a muž (32) prevážaní do žiarskej nemocnice

Ako pre Žiar24 potvrdil hovorca hasičov Boris Chmel, záchranári prevážali do žiarskej nemocnice dvoch zranených, vodiča (32) a spolujazdkyňu (19) z osobného auta. Podľa informácií od polície je už vodič havarovaného auta obvinený z prečinu všeobecného ohrozenia.

,,V čase okolo 15:50 viedol 32-ročný muž zo Žiaru nad Hronom osobné motorové vozidlo zn. Ford Focus v smere od Pitelovej do Žiaru nad Hronom a pri prechádzaní železničným priecestím nedal prednosť prechádzajúcemu vlaku, ktorý šiel z Hronskej Dúbravy smerom do Kremnice a došlo k zrážke," priblížila krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová s tým, že vo vlaku vtedy sedelo približne 20 ľudí.

Ako pokračovala, priecestie bolo v tom čase označené prerušovaným červeným výstražným svetelným signálom. Alkohol podľa mužov zákona u žiarskeho vodiča nebol, nariadili ale odber krvi na zistenie požitia omamných látok.

,,Pri nehode vznikla predbežne odhadnutá škoda na jazdnej súprave vo výške 8 000 eur, na železničnej trati vo výške 10 000 eur a na vozidle vo výške 2 000 eur," dodala na záver Petrovičová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM