Katarína Reiterová Rôzne

Žiarsky polmaratón už v sobotu: Cez tieto ulice neprejdete!

Už túto sobotu sa v meste koná 4. ročník Žiarskeho mestského polmaratónu. Jeho súčasťou budú aj Majstrovstvá Slovenska v polmaratóne a inline preteky. Keďže sa bude bežať ulicami mesta, niektoré budú úplne uzavreté. Tu je zoznam a prehľadná mapa.

Ilustračný obrázok k článku Žiarsky polmaratón už v sobotu: Cez tieto ulice neprejdete!

Trasa Žiarskeho mestského polmaratónu je vedená po Ulici SNP, A. Dubčeka, Sládkovičovej, ale aj Š. Moysesa. Štart a cieľ je pri Základnej škole na Ul. M. R. Štefánika.

Tieto ulice budú úplne uzatvorené:

  • Ul. M. R. Štefánika: v čase od 7.00 do 17.00 hod.
  • Ul. Jilemnického (od križovatky s Ul. Bernolákovou v smere k Ul. Tajovského)
  • Ul. Tajovského
  • Ul. Sládkovičova – sever (po križovatku s Ul. Dr. Janského)
  • Ul. Dr. Janského (od križovatky s Ul. Sládkovičovou po Ul. Š. Moysesa)
  • Ul. dukelských rdinov (od križovatky s Ul. A. Dubčeka po križovatku s Ul. A. Kmeťa)
  • Ul. A. Kmeťa (od križovatky s Ul. A. Kmeťa po križovatku s Hviezdoslavo­vou ul.)
  • Hviezdoslavova ul. (od križovatky s Ul. A. Kmeťa po križovatku na Svätokrížskom námestí)
  • Svätokrížske námestie (od križovatky s Hviezdoslavovou ul. po križovatku s bezmennou ulicou pri parkovisku smerujúcou ku Kostolu Povýšenia sv. Kríža): v čase od 9.00 do 14.30 hod.

Čiastočne budú uzavreté tieto ulice:

  • cesta III/050075 (Ul. A. Dubčeka od križovatky s Ul. M. R. Štefánika po križovatku s Ul. Sládkovičovou): v čase od 9.00 do 13.00 hod.
  • cesta I/50 (Ul. SNP od križovatky s Ul. Jilemnického po križovatku s bezmennou ulicou smerujúcou ku Kostolu Povýšenia sv. Kríža): v čase od 9.00 do 14.30 hod.

Uzávierka uvedených ulíc, ako aj vyústenia všetkých ulíc na uzavreté komunikácie, budú vyznačené dočasným dopravným značením Zábrana na označenie uzávierky so zvislou dopravnou značkou Zákaz vjazdu všetkých vozidiel (v oboch smeroch), menej frekventované vyústenia len Zábrana na označenie uzávierky alebo Iné nebezpečenstvo s Polmaratón tak, aby bolo počas pretekov zabránené vjazdu motorových vozidiel či boli vodiči dostatočne upozornení na možnú prítomnosť pretekárov.

Dohliadať budú nielen mestskí, ale aj štátni policajti

Na týchto miestach budú okrem toho bezpečnosť premávky a účastníkov podujatia zabezpečovať aj príslušníci OR PZ, mestskej polície a usporiadatelia. Na niektorých úsekoch ciest budú, kvôli riziku nekontrolovaného pohybu zaparkovaných vozidiel, a tým veľkej pravdepodobnosti vzniku kolízií s pretekármi, umiestnené značky Zákaz zastavenia či budú parkovacie plochy ohraničené zábranami a červeno-bielymi páskami.

Organizátori preto žiadajú vodičov, aby v ich vlastnom záujme rešpektovali príslušné dopravné značenia a v čase podujatia maximálne obmedzili používanie svojho vozidla.Zastávky MHD a prímestskej autobusovej dopravy nebudú v čase uzávierky na týchto uliciach obsluhované a ich obslužnosť bude zabezpečovaná zastávkami na Ul. A. Dubčeka pri cukrárni a na CAZ na Ulici SNP. Navyše bude cestujúca verejnosť o tom, ktoré zastávky nebudú v čase uzávierky obsluhované, informovaná na dotknutých zastávkach výveskami SAD.

Ulica M. R. Štefánika bude v tento deň opäť prejazdná až po 17.00 hodine, ostatné ulice už od 14.30 hodiny.

Žiarsky polmaratón, uzávierka ulíc
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM