Futbal

Vstup do jarnej časti vyšiel Trenčínu na jednotku: Pohronie nemalo šancu, VIDEO

Futbalisti AS Trenčín zvíťazili v zápase 20. kola Fortuna ligy nad posledným FK Pohronie 3:0. Dvoma gólmi k tomu prispel americký útočník Eduvie Ikoba.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčín v prvom polčase proti poslednému mužstvu jesene úplne dominoval. Brankár hostí Slančík viackrát spoluhráčov podržal dobrými zákrokmi, ohrozoval ho najmä Jendrišek. V 35. minúte ale inkasoval z penalty od Kadáka, čomu predchádza diskutabilný zákrok Sanneha na Azanga. V závere polčasu mali domáci množstvo dobrých šancí, ale nepresadili sa Kadák, Ikoba ani Pires. A v úplnom závere ani Zubairu a Azango.

Ani v druhom dejstve sa obraz hry veľmi nezmenil. Domáci zahadzovali šance, ale v 70. minúte sa im podarilo zvýšiť na 2:0.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Po rohu Ikoba, ktorý v 33. minúte vystriedal Jendrišeka, preskočil Kapora a Slančík nemal šancu reagovať. Trenčania predviedli ešte jednu gólovú akciu, v 84. minúte po krídelnej akcii odcentroval Zubairu a našiel voľného Ikobu, ktorý hlavou dal druhý gól v stretnutí.

Hlasy trénerov

Juraj Ančic, tréner Trenčína: „Som rád, že sa nám podaril štart do jarnej časti sezóny. potrebovali sme to a tešíme sa z toho. Nesmieme ale ustrnúť, dnes chalani ukázali dominantným výkonom, že ak sú koncentrovaní, vedia hrať dobrý futbal. A že vieme byť veľmi nebezpeční.“

Martin Bittengl, tréner Pohronia: „Chcem pogratulovať domácim k víťazstvu. Zaslúžili si ho. Ja dúfam, že v ďalších zápasoch predvedieme iný výkon. Som sklamaný, že sme nepredviedli ani polovicu z toho, na čom sme pracovali a čo sa nám darilo v príprave. Boli sme nervózni, menej agresívni, menej odvážni a všade sme boli druhí. Do ďalších zápasov budeme uvažovať nad zmenami.“

Sumár

AS Trenčín – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 3:0 (1:0)

Góly: 70. a 84. Ikoba, 35. Kadák (z 11 m). Rozhodovali: Smolák – Pozor, Ferenc, ŽK: Madu – Lačný, Sanneh, Kapor
Trenčín: Kukučka – Slávik, Pires, Pirinen, Madu – Kadák (82. Gajdoš), Bainovič, Zubairu – Tučný (70. Gazi), Jendrišek (33. Ikoba), Azango
Pohronie: Slančík – Sanneh, Kapor, Pajer, Kokovas (85. Netovický) – Ožvolda, Steinhübel (77. Šmatlák), Hašek (46. Bangala) – Mihalík (77. Malle), Blahút, Lačný (46. Fofana)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

FOTO: AS Trenčín - FK Pohronie 3:0 v 20. kole Fortuna ligy
16
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM