Barbara Dallosová Správy

Výbava a arzenál žiarskych mestských: Policajti kontrolovaní cez GPS, zásahy s kamerou, dva outfity, detaily vnútri!

Na dozeranie na poriadok v meste potrebujú žiarski muži zákona patričné vybavenie. O tom, čo všetko nájdete na ich stanici hovorí náčelník našich policajtov v správe o činnosti Mestskej polície (MsP). A to do poslednej rovnošaty.

Ilustračný obrázok k článku Výbava a arzenál žiarskych mestských: Policajti kontrolovaní cez GPS, zásahy s kamerou, dva outfity, detaily vnútri!
Zdroj: TASR

Žiarski muži zákona bilancovali. Správa, v ktorej MsP v Žiari nad Hronom hodnotila svoju činnosť za posledný rok, sa náčelník žiarskych policajtov Róbert Šiška zmienil aj o materiálnom vybavení. A to mimoriadne dôsledne.

Každý krok policajtov sleduje GPS

Ku koncu minulého roka strážilo zákon v meste 20 mestských policajtov včetne náčelníka. Podľa správy mestskí policajti disponujú označeným služobným motorovým vozidlom Škoda Roomster, zakúpeným v roku 2014. ,,Vozidlo je vybavené výstražným zvukovým a svetelným zariadením aj lokalizátorom GPS (z dôvodu ochrany príslušníkov MsP v prípade sťažnosti na výkon služby)," píše sa v nej s tým, že výkonu služby tiež pomáha 9 rádiostaníc a jedna základňová rádiostanica pre stálu službu.

Od pršiplášťa až po nepriestrelnú vestu

Ako vysvetľuje správa o činnosti, neoddeliteľnou súčasťou technického vybavenia hliadky pre samotný výkon hliadkovej služby je digitálny fotoaparát a videokamera. Tie sa využívajú pri objasňovaní a dokumentovaní priestupkov. Pri plnení úloh potrebujú naši policajti množstvo ďalších prostriedkov ako zastavovacie terče, reflexné kužele, reflexné vesty, baterky a pod.

,,Príslušníci mestskej polície vyškolení na odchyt psov majú k dispozícii aj narkotizačnú pušku (odchyt za asistencie veterinára), pláštenky do dažďa a iné. Pri mimoriadnych opatreniach ( napr. pátranie po nebezpečnom páchateľovi závažného trestného činu) používajú príslušníci mestskej polície nepriestrelné vesty," uviedol v správe Šiška o ďalšom vybavení.

K policajtom, a to aj mestským, patria v neposlednom rade aj zbrane. ,,Mestská polícia v Žiari nad Hronom pre výkon služby disponuje 18 kusmi krátkych guľových zbraní ČZ 75 D compact cal. 9 mm Luger a 3 kusmi krátkych guľových zbraní ČZ 100 cal. 9 mm Luger na základe vydanej zbrojnej licencie. Počas roka boli všetky zbrane plne funkčné, bez technických závad," hovorí správa o zbroji žiarskych policajtov.

Dvojaká garderóba

Pri práci podľa slov náčelníka príslušníci Mestskej polície využívajú dva druhy rovnošiat – štandardnú a maskáčovú. Zatiaľ čo v tej prvej stretávame členov MsP v žiarskych uliciach bežne, tá druhá sa využíva spravidla pri nočných službách a rôznych akciách na príkaz náčelníka.

Ďalším materiálnym vybavením, ktoré MsP ku koncu minulého roka uviedla patrí napríklad analyzátor na meranie množstva alkoholu v dychu, počítačové vybavenie, či nAhrávacie zariadenie rádiostaníc.

Čítajte tiež:

Mestskí policajti budú mať po novom zviazané ruky, pozrite v čom!

Krádeže, útok na policajta aj popíjajúca mládež: Mestskí policajti prezradili, čo všetko v Žiari za rok riešili!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM