Barbara Dallosová Kultúra

Výber redakcie: 10 TOP novembrových podujatí v Žiari a okolí

Spravte z novembra lov na zážitky. Po tie netreba chodiť ďaleko. Prinášame vám výber toho najlepšieho, čo sa u nás chystá.

Ilustračný obrázok k článku Výber redakcie: 10 TOP novembrových podujatí v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

Divadlo: Chlieb s maslom

3. november o 19:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
“Najlepšie by bolo, keby muži a ženy žili zvlášť a navštevovali by sa len občasne, za odmenu…” Geniálna súčasná komédia, ktorá bola uvádzaná na vyše ako sto divadelných scénach prichádza do Žiaru s hviezdnym obsadením (Martin Mňahončák, Branislav Deák, Juraj Loj a Barbora Švidraňová).

Koncert: Hømes

4. november o 21:00 hod., Kino Akropola, Kremnica
Hømes je projekt, v ktorom ide o fusion žánrov indie, folk a fingerstyle. Za sebou má okrem debutového albumu aj spoluprácu na turné Egom. Jeho “finger-free”style gitara sa postará o piatkovú atmosféru vo FilmBare Akropola.

Literárčenie: B. Felix

8. novembra o 18:00 hod., Čajovňa za rohom, Žiar nad Hronom
Pokračovanie obľúbeného Literárčenia prinesie špeciálneho hosťa … Prof. Bela Felixa. Spoluúčinkujúcimi budú žiaci literárno-dramatického odboru ZUŠ. Z. S. Parákovej v Žiari nad Hronom.

Smejko a Tanculienka

9. novembra o 17:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Obľúbené detské postavičky Smejko a Tanculienka prichádzajú s úplne novým hudobným predstavením pre deti Kde bolo, tam bolo… S novými kostýmami, novou scénou a hlavne úplne novými rozprávkovými pesničkami.

Sima Martausová & band TOUR 2016

10. novembra o 19:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Nenechajte si ujsť úžasnú atmosféru a nezabudnuteľný hudobný zážitok v podaní charizmatickej Simy Martausovej a jej „piatich chlapov v kapele“.

Z minulosti do prítomnosti

14. novembra o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Interaktívna šou v réžii Petra Luptovského prevedie divákov históriou nášho mesta od dávnych čias, cez obdobie socializmu až po súčasnosť.

Oslavy 688. výročia založenia mesta Kremnica

17. novembra od 13:30 hod., Kremnica
Oslavy 688. výročia založenia mesta Kremnica sa ponesú v historickom duchu. Návštevníci sa môžu tešiť na heroldov, dvorné dámy, či stredovekého richtára. Na záver si účastníci poctia mesto lampiónovým sprievodom.

IMPORTANT Firy Mola

18. november o 21:00 hod., Akropola, Kremnica
Po dlhšej dobe sa pod strechu Akropoly vracia hudobný štýl – house. Po rokoch sa vráti aj dj Mola, ktorého si môžete pamätať z legendárnych Akropolix párty, sparinga mu bude robiť dj Firy. Privezú zo sebou veľa poctivej hudby a hrať sa bude výhradne z vinylových platní!

Divadlo: Zlatá baňa

19. novembra o 21:00 hod., Kremnica
Skvelá komédia, ktorá sa odohráva v atraktívnom prostredí “okrášľovacej” kliniky. Dovolí Vám nazrieť do života lekárov a ich rodín. Viete, čo všetko sú ľudia ochotní podstúpiť za peniaze? (účinkujú: Andrea Karnasová & Marián Labuda ml., Andrea Profantová & Marek Majerský).

CHIKI LIKI TU-A

25. november o 20:00 hod., Akropola, Kremnica
Na základe úspechu albumu „Slzy tvý mámy, Šedivý a spol.“, ktorý bol v marci tohto roku ocenený ako najlepší album podľa fanúšikov na RHA za rok 2015, sa Chiki liki tu-a rozhodli nečakať tak dlho s vydaním ďalšej nahrávky. Aj tú si vypočujete v kremnickej Akropole.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM