Martin Károly Iné športy

Vybojovali si svoje prvé medaily

Žiarski karatisti patria medzi najviac oceňovaných športovcov mesta. Nezabúdajú ani na nastupujúcu generáciu. V silnej konkurencii medzinárodného turnaja v Žiline si aj najmladší priniesli prvé medaily.

24. marca 2012 sa konalo v Žiline záverečné kolo Pohára Stredoslovenského zväzu karate a Grand Prix Žilina s medzinárodnou účasťou. Pre vekové kategórie do 14 rokov to bol zároveň nominačný turnaj na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa budú konať v máji. Na turnaji sa zúčastnilo 368 pretekárov zo 43 klubov zo Slovenska, Čiech a Poľska.

Naša výprava Karate klubu MŠK Žiar nad Hronom pozostávala z 13 pretekárov trénujúcich v 4. ZŠ na Jilemnického ulici a ZŠ v Hornej Ždani. Hlavne choroby sa podpísali na tom, že časť skúsenejších pretekárov sa turnaja nezúčastnila, takže družstvo tvorili prevažne začínajúci pretekári.

Prvý do bojov nastúpil najmladší člen tímu Šimon Sečkár v kategórii 5– 7 ročných chlapcov. Bola to jeho premiéra v športovom zápase. Napriek húževnatosti Šimon nakoniec prehral v prvom kole, no pokiaľ bude pokračovať v súčasnom tempe, určite sa zaradí medzi našich úspešných pretekárov.

V kategórii 8–9 ročných chlapcov sa najviac darilo nováčikovi Romanovi Debnárovi, ktorý podľahol svojmu súperovi až v semifinále. V boji o tretie miesto sa stretol so svojím klubovým kolegom Frederikom Haringom, nad nad ktorým zvíťazil a vybojoval pre náš klub prvé body.

V kategórii 8–9 ročných dievčat nás reprezentovala Veronika Viglašská, pre ktorú to bol taktiež debut na takomto turnaji. Veronika sa prebojovala do finále, no tu však na svoju skúsenejšiu súperku už nestačila. My sme však s jej výkonom boli nadmieru spokojní, keď vybojovala stiebornú medailu.

V kategórii 10–11 ročných sa najviac darilo Natálii Rajčanovej, ktorá ukázala svoju stúpajúcu formu. Jediným zakopnutím bolo semifinále, kde mala nad súperkou prevahu v aktivite, no jej súperka doslova v poslednej sekunde zvrátila víťazstvo na svoju stranu. Natálka v boji o tretie miesto už nezaváhala.

[blockquote]V mlad­ších dorastenkách /12–13 rokov/ sme mali v kategórii do 45 kg Dominiku Veisovú, ktorej sa v poslednej dobe darí a inak tomu nebolo ani teraz. Dominika nenašla premožiteľku a tak sa stala vo svojej kategórii Majsterkou Stredoslovenského zväzu karate pre túto sezónu.[/bloc­kquote]

V kategórii nad 45 kg tesne ušla medaila Karolíne Pivarčiovej, ktorá po prehre s neskoršou víťazkou postúpila do repasáže o tretie miesto. Tu prvý zápas vyhrala, no v boji o tretie miesto bola úspešnejšia jej súperka. Ostatným pretekárom sa nepodarilo medailovo presadiť.

Po sčítaní všetkých bodov sa náš klub celkovo po všetkých troch kolách Pohára umiestnil spomedzi 57 zúčastnených klubov na 7. mieste, čo je určite úspechom. Všetkým pretekárom ďakujeme za vzornú reprezentáciu klubu i mesta.

Mgr. Ľubomír Striežovský, tréner karate klub MŠK Žiar nad Hronom www.karatezh.sk

karate zilina
16
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM