Barbara Dallosová Rôzne Správy

Vyčíňanie Jara (61) v uliciach Kremnice: Komentár náčelníka mestských vás odrovná :)

Alkoholické opojenie, trocha smoly a nadhľad šéfa mestských policajtov dáva dokopy historku, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani profesionálni scenáristi...

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie Jara (61) v uliciach Kremnice: Komentár náčelníka mestských vás odrovná :)
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí policajti sa pri svojej práci potýkajú so všeličím. Pochopiteľne, všetky prípady riešia policajti s vážnosťou, z niektorých príbehov ale predsa myká kútikmi. Bizarné príhody z kremnických ulíc svojrázne opísané náčelníkom Romanom Brhlíkom prinášajú Kremnické noviny v rubrike Zápisník Mestskej polície.

V mnohých príbehoch z pera náčelníka kremnických mestských zohráva úlohu alkohol. Inak tomu nie je ani v prípade nočného dobrodružstva Jaroslava (61) z Kunešova. Ako vysvetľuje Brhlík, všetko sa začalo tým, že na aktéra historky o druhej v noci doľahla únava. Jaroslav sa však nevybral tým správnym smerom a jeho cesta do vytúženej postele sa stala hotovou odyseou.

,,Doma zrejme majú oplotenie bez bráničky, lebo keď natrafil na plot, tento preliezol. A taktiež doma zásadne chodia dnu oknom, nakoľko, keď prišiel k záhradnej chatke, vylomil na okne okenice, rozbil okno a potom, ako si ho otvoril, vliezol dnu, kde zaspal spánkom spravodlivých," opisuje Brhlík s tým, že Jaroslavov spánok netrval dlho a miesto spevu vtákov ho zobudila hliadka.

Ako s nadhľadom konštatuje náčelník, zrejme až vtedy Jaroslav pochopil, že sa nenachádza v rodnom domčeku, ale v areáli školy na Zechenterovej ulici, a to v záhradnej chatke. ,,Taktiež zistil, že to červené okolo neho a na ňom nie sú pozostatky červeného vína, ale krv z jeho poranenej ruky, ktorú si porezal pri odbornom otváraní okna," vysvetľuje náčelník.

Na záver historky z policajného zápisníka pridáva Brhlík radu pre výrobcu lahodného moku, ktorý dostal Jaroslava do problémov: ,,Je na zváženie odporučiť výrobcovi kvalitného vína značky ,,píííp", aby na etiketu začal uvádzať maximálnu dennú dávku s upozornením, že po jej prekročení môže dôjsť k čiastočnej až totálnej paralyzácii tela prípadne dezorienetácii v čase a priestore. O uvedenom máme v našom meste tak bohaté skúsenosti, že by sme vedeli vypracovať aj odbornú štúdiu s fotodokumentáciou obetí."

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM