Barbara Dallosová Rôzne Správy

Vydesení žiarski psíci: Útulok sa pred Silvestrom chystá na jednu vec

Noc, počas ktorej sa láme rok, nebýva pre psíkov jednoduchá. Pracovníci žiarskeho útulku majú pre našich psíčkarov odkaz.

Ilustračný obrázok k článku Vydesení žiarski psíci: Útulok sa pred Silvestrom chystá na jednu vec
10
Galéria
Zdroj: OZ Strážni anjeli

K noci, v ktorej sa láme rok, patrí ohňostroj a zábavná pyrotechnika. Štvornohí miláčikovia si ale rachot delobuchov obvykle neužívajú. Svoje skúsenosti s tým majú aj pracovníci žiarskeho útulku. Tí už pred silvestrovskou nocou počítajú s prílivom zablúdených psíkov, ktorí sa hluku preľaknú a majiteľom ujdu.

Silvestrovskí najdúsi

,,Určite počítame, rovnako ako aj mestskí policajti, s tým, že sa veľa psíkov postráca. Tak je to každý rok. Očakávame už od zajtra, že sa nám tu budú hromadiť psíky, ktoré ušli, keď sa zľakli pyrotechniky. Budeme len dúfať, že budú mať čipy a rýchlo nájdeme majiteľov," vysvetľuje pre Žiar24 správca útulku Dušan Kováč.

Útulok pod správou OZ Strážni anjeli zároveň vyzýva žiarskych psíčkarov k zodpovednosti a zdôrazňuje, aby si na psíkov dávali počas rušnej noci pozor a nevenčili ich bez vôdzky.

Ako to bude v útulku?

Psíci, ktorí na svoj domov ešte len čakajú, strávia silvestrovskú noc v kotercoch útulku. Ako hovorí Kováč, šťastím pre ne je, že priestory útulku sú situované na menej hlučnom konci mesta: ,,Máme v tomto celkom výhodu s polohou útulku, sem tie petardy a ohňostroj až tak nedoliehajú. Niektoré psíky reagujú na tie silnejšie výstrely, ale nie je to také kritické," ozrejmuje.

Život v útulku jeho obyvateľom spríjemňujú aj dobrovoľní venčiari, ktorí ich môžu na chvíľku vyslobodiť z kotercov. Útulok pokračuje v štandardných otváracích hodinách pre verejnosť hneď od prvého dňa v roku.

,,Psíky nepoznajú, či je sviatok alebo nie, a chcú ísť z kotercov von. V novom roku pokračujeme v normálnom režime, teda už aj prvého sa venčí ako cez pracovný deň, od jednej do štvrtej a cez víkend potom od dvanástej do tretej," dopĺňa Kováč.

Dajte im šancu

Psíkom môžete dať druhú šancu adopciou, mnohým z nich ale v chladných mesiacoch pomôže aj dočasná starostlivosť.

Prezrite si v našej galérii fotky všetkých psíkov, ktoré momentálne čakajú na adopciu v žiarskom útulku.

Pre viac informácií volajte čísla 0908 661 737 alebo 0948 082 206 alebo hľadajte viac na facebookovom profile OZ Strážni anjeli.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Žiaru a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM