Martin Károly Rôzne

VYHNE: Na medzinárodnej konferencii hovoria odborníci o bezpečnosti v doprave

Vývoj dopravnej nehodovosti na Slovensku, analýza vplyvu dopravnoinžinierskych riešení na bezpečnosť, ale aj bezpečnostný audit a predpisy v oblasti cestnej infraštruktúry sú témy, ktoré rezonujú na IX. ročníku medzinárodnej konferencii Bezpečnosť do

Ide už o deviaty ročník, takže určitú tradíciu už konferencia má. Myslím, že z roka na rok je ten záber tém kvalitnejší a zmysluplnejší,“ uviedol Peter Matúška, vedúci oddelenia bezpečnosti cestnej premávky na ministerstve dopravy. Konferencia tiež podľa jeho slov určitou formou navrhuje riešenia pre zlepšenie podmienok prevádzky na pozemných komunikáciách.

Na tohtoročnej konferencii sa stretli prednášatelia z Českej republiky či Rakúska. „Je tu priestor aj pre výmenu názorov, nielen pre samotné odborné prednášky,“ podotkol Matúška. Témy sú zamerané na problematiku bezpečnosti cestnej premávky vo všetkých troch prvkoch, teda komunikácie, vozidlá, ako aj samotní vodiči.Témy sú veľmi zaujímavé a aj závery predpokladám že budú v rámci odporúčaní na dobrej odbornej a technickej úrovni,“ dodal.

Konferencia sa koná v rámci Európskeho týždňa mobility. Záštitu nad ňou prevzal prvý podpredseda vlády a minister dopravy Ján Figeľ. Zúčastňujú sa jej hostia venujúci sa téme bezpečnosti zo štátneho i súkromného sektora.

Zdroj: TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM