Martin Károly Rôzne

VYHNE: Odborníci hovoria o zvyšovaní výkonnosti a bezpečnosti ciest

Vyhne 23. septembra - Problémami, ktoré sa týkajú bezpečnosti cestnej premávky, prezentáciou nového národného plánu či otázkami legislatívy sa zaoberajú experti na 8. ročníku odbornej konferencie s medzinárodnou účasťou – Bezpečnosť dopravy na pozemn

Ako TASR ďalej priblížil Peter Matúška, generálny riaditeľ Sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Ministerstve dopravy, pôšt a telekomunikácií SR, témy konferencie sa zaoberajú analyzovaním troch základných prvkov. Prvým je pozemná komunikácia, či už ide o diaľnicu, rýchlostnú cestu a podobne. V tejto súvislosti Matúška pripomenul, že nejde len o výstavbu nových ciest, ale aj o zvyšovanie ich výkonnosti a bezpečnosti. Druhým prvkom je technická úroveň vozidiel, ide napríklad o stanovenie primeraných kritérií, ktoré vozidlo musí spĺňať. Tretí prvok, ktorému treba v tomto procese venovať pozornosť, je samotný vodič. V tomto prípade treba klásť dôraz na prevenciu, analýzu vplyvu a príčin dopravných nehôd.
Ďalšou prezentovanou témou je spomínaný národný plán pre bezpečnosť cestnej premávky na obdobie 2011 – 2020. Zahŕňa napríklad analýzu stavu bezpečnosti, ale i otázky z oblasti legislatívy či dopravnej výchovy a ostatné.
Na dnešných prednáškach bolo možné vypočuť si odborníkov z Čiech, Poľska i Maďarska. Konferencia sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií SR.

Zdroj: TASR Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM