Správy

Vyhnianske kúpalisko spustilo sezónu: Nová hala začne rásť už toto leto

Vodný raj odštartoval letnú sezónu akp prvé kúpalisko v okolí Žiaru. Práce na výstavbe novej bazénovej haly majú začať už auguste.

Ilustračný obrázok k článku Vyhnianske kúpalisko spustilo sezónu: Nová hala začne rásť už toto leto
Zdroj: TASR

V aquaparku Vodný raj vo Vyhniach (okres Žiar nad Hronom) v piatok otvorili sezónu, vonkajšie bazény kúpaliska tak privítali prvých tohtoročných návštevníkov. Minulý rok prešlo bránami aquaparku takmer 72.000 návštev­níkov. Vo Vodnom raji dúfajú, že tohtoročná návštevnosť bude rovnako úspešná a neovplyvní ju ani výstavba novej bazénovej haly, s ktorou chcú začať v auguste.

Prevádzkar kúpaliska Michal Kubaliak uviedol, že žiadne výrazné zmeny v prevádzke kúpaliska nerobili. Novinkou sú vonkajšie šatne so sociálnymi zariadeniami a bezbariérovým prístupom, ktoré nájdu návštevníci hneď pri vstupe do areálu.

Ako ďalej uviedol, v auguste by sa malo začať s výkopovými prácami v súvislosti s výstavbou novej bazénovej haly. Návštevníci by však podľa jeho slov nemali pocítiť žiadne obmedzenia.

,,V novej bazénovej hale bude plavecký bazén, podzemný bazén, oddychová časť, detský bazén a tobogan," dodal Kubaliak s tým, že v hotová by mala byť koncom budúceho roka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM