Kultúra Rôzne Správy

Vykašľali sa na honorár a spojili sily: Pekné gesto hudobníkov pre žiarskych útulkáčov!

Niekoľko kapiel sa v Žiari stretne na koncertnom večere pre dobrú vec. Prísť sa zabaviť a zároveň priložiť ruku k dielu môže každý.

Ilustračný obrázok k článku Vykašľali sa na honorár a spojili sily: Pekné gesto hudobníkov pre žiarskych útulkáčov!
1
Galéria
Zdroj: TASR

Myšlienka charitatívneho koncertu skrsla v hlavách dobrovoľníkov. Za akciou s príznačným názvom Úúú -Tulkáči stojí skupinka mladých Žiarčanov. Tí oslovili niekoľko interpretov a kapiel s nápadom, ktorý pomôže OZ Strážni anjeli s nákladmi na prevádzku útulku pre psov.

Muzikanti s dobrým srdcom

,,V pivárni Žiarčan v sobotu (26.1.) o 19:00 hod. vystúpi napríklad Robo Mikla a kapely ako Inštinkt, Zpp Band, ŠHT, Nová Komunita, RockyZjav&Band, RadioPieces a Sitňan," vymenúva v mene organizátorov Martin Hazucha. Ako dopĺňa, za projektom spolu s ním stoja kapelník z RadioPieces Juraj Briedoň, mestská koordinátorka práce s mládežou Dominika Švecová a mládežnícky parlament.

Problém zahrať zadarmo podľa Hazuchu kapely nemali ,,Každá z kapiel sa potešila a poďakovala za pozvanie i možnosť spestriť program akcie a pomôcť tak dobrej veci bez nároku na honorár," vysvetľuje.

Pomôže aj deka či krmivo

Vstupné na koncert je jedno euro a ako ubezpečuje Hazucha, výťažok do posledného centu poputuje do žiarskeho útulku.

,,Jedno euro je vstup, budeme však nesmierne radi, ak sa návštevníci rozhodnú prihodiť viac. Ide nám hlavne o to, aby ľudia dostali na výber a mohli si tak zvoliť spôsob, akým prispejú," ozrejmuje Hazucha s tým, že návštevníci môžu priamo na koncert priniesť aj materiálne veci ako deky, piškóty, krmivo či hračky.

Partia Žiarčanov charitatívny koncert organizuje už štvrtý raz, minulý rok malo podujatie prestávku. Ako však naznačuje Hazucha, organizátori by z akcie radi spravili tradíciu. ,,V budúcnosti sa opäť naše sily určite opäť spoja," uzatvára.

Pozrite, ako dojemne a zároveň úsmevne si pýta nový domov jeden z čerstvých útulkáčov, Strapko :)

Zdroj: Facebook

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM