Barbara Dallosová Šport

Výkony Žiarčanov udreli do očí: FOTO a mená najlepších!

Sezóna len nedávno začala a žiarski karatisti už pekným tempom dopĺňajú zbierky kovov. Takto sa im darilo na Slovenskom pohári...

Ilustračný obrázok k článku Výkony Žiarčanov udreli do očí: FOTO a mená najlepších!
27
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

Metropola východu sa stala dejiskom Slovenského pohára v karate (23.9.). Na súťaži, samozrejme, nechýbala ani žiarska zostava. Zverenci zo žiarskeho klubu boli súčasťou bezmála tristovky pretekárov zo 49 klubov z celého Slovenska. A svojimi výkonmi sa naši opäť prebojovali medzi najlepších.

V úvodnej disciplíne súborné cvičenia kata obsadil ostrieľaný Šimon Sečkár 3. miesto a podobne sa mu darilo aj v športovom zápase kumite. V kadetskej kategórii do 63 kg patrilo tretie miesto Arisovi Nikolasovi Čelovi.

Ako spokojne konštatuje tréner Ľubomír Striežovský, medzi juniormi sa našim pretekárom podarilo prebojovať až do finále. Zdenko Vanka v kategórii juniorov do 68 kg skončil na 2. mieste, keď cestou do finále porazil aj reprezentanta SR. Svoju dlhotrvajúcu dominanciu v kategórii potvrdila aj Nina Jelžová, ktorá v juniorkách nad 59 kg nenašla premožiteľku.

,,Zahanbiť sa nenechali ani starší juniori. Prvý štart na Slovenskom pohári skvele zvládla Kornélia Bugárová, ktorá v kategórii starších junioriek nad 68 kg skončila prvá. Michal Výrostko v kategórii starších juniorov do 75 kg obsadil druhú priečku a zbierku našich úspechov uzavrel taktiež druhým miestom Milan Laurov v kategórii starších juniorov do 67 kg," vymenúva ďalšie klubové kovy Striežovský.

Ako dodáva tréner, Žiarčania si súčasne vybojovali aj prvé postupové body na decembrové Majstrovstvá republiky. Spomedzi 49 zúčastnených klubov MŠK Žiar nad Hronom obsadilo 7. miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM