Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Výsledky víkendového testovania v Žiari: Ako sme na tom s COVID-19?

Skríningové testovanie je za nami. V Žiari nad Hronom sa počas troch dní otestovali tisíce ľudí, desiatky z nich s pozitívnym výsledkom.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky víkendového testovania v Žiari: Ako sme na tom s COVID-19?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Celkom 6 700 ľudí využilo počas troch dní odberové miesta na antigénové testovanie v Žiari nad Hronom. Pozitivita v meste dosiahla 1,139 %. Informoval o tom primátor mesta Peter Antal na sociálnej sieti.

Žiar aj Kremnica

„Ďakujem všetkým, ktorí prišli a v neposlednom rade všetkým, ktorí sa podieľali na príprave, zdravotníkom aj administratívnym pracovníkom. Boli to hodiny a hodiny mravenčej práce a bez ich úsilia by sme to nezvládli,“ uviedol primátor.

V piatok navštívilo odberové miesta 1 437 ľudí, pozitivita činila 0,417 %. Najviac ľudí využilo podľa zverejnených výsledkov na testovanie sobotu, kedy ich prišlo do miestností 3 273. Za sobotu bola pozitivita na úrovni 1,235 %. V nedeľu sa otestovalo 2 083 ľudí, z nich 31 bolo pozitívnych, čo predstavuje 1,488 % pozitivitu.

Testovanie prebehlo aj v neďalekej Kremnici, kde boli obyvateľom k dispozícii dve odberové miesta počas soboty a nedele. Podľa informácií, ktoré zverejnil primátor Alexander Ferenčík, bolo v meste spolu otestovaných 1 871 ľudí, z toho 23 pozitívnych, čo je 1,23 %.

Bez problémov

Prednosta Okresného úradu (OÚ) v Žiari nad Hronom Michal Zdycha pre TASR potvrdil, že OÚ neevidoval počas víkendu žiadne logistické problémy. „Ani v jednom odberovom mieste nedošlo k tomu, že by mali nedostatok testov,“ povedal Zdycha s tým, že OÚ vyskladnil samosprávam viac ako 30 000 antigénových testov.

Počas víkendu bolo v Žiarskom okrese k dispozícii celkom 42 odberových tímov. V obci Bzenica sa skríningové testovanie uskutočnilo vo štvrtok (21. 1.), v obciach Hronská Dúbrava a Lovča budú obyvateľov testovať v utorok (26. 1.). Využiť je naďalej možné aj tri stále odberové miesta v Žiari nad Hronom, ktoré sa nachádzajú v areáli žiarskej nemocnice, v bývalej radničnej reštaurácii a na regionálnom úrade verejného zdravotníctva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Žiaru a okolia

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM