Barbara Dallosová Správy

Výstavba nákupáku v Kremnici: Poslanci definitívne rozhodli!

Výstavba väčšej obchodnej prevádzke patrí v meste medzi horúce témy. Na rokovaní kremnických poslancov padlo rozhodnutie.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba nákupáku v Kremnici: Poslanci definitívne rozhodli!
Zdroj: TASR

Myšlienka supermarketu v Kremnici začala naberať reálne kontúry ešte začiatkom tohto roka. V marci poslanci Mestského zastupiteľstva prijali uznesenie, ktoré schvaľuje zámer obchodného reťazca vybudovať v Kremnici prevádzku. Tá má vyrásť v lokalite súčasného ľahkoatletického ihriska.

Na septembrovom (6.9.) rokovaní kremnického parlamentu bola téma obchodu na stole opäť. Poslanci na ňom odklepli prenájom pozemkov, na ktorých má nákupák stáť. Ako pre Žiar24 potvrdila viceprimátorka mesta Iveta Ceferová, z desiatich prítomných poslancov šiesti hlasovali za, štyria sa hlasovania zdržali a uznesenie tak bolo schválené.

Konkrétne zastupiteľstvo v rámci uznesenia schválilo spôsob prevodu vlastníctva nehnuteľnosti, podmienky obchodnej verejnej súťaže podľa zákona a prenájom pozemkov.

Ako ozrejmuje uznesenie, prenájom pozemkov je na dobu určitú, a to do skolaudovania stavby. Nájomné má byť 3 eurá ročne za meter štvorcový. Zastupiteľstvo zároveň zriadilo komisiu, ktorej úlohou bude vyhodnotiť vyhlásenú verejnú obchodnú súťaž a mestskému úradu uložilo povinnosť súťaž vyhlásiť.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Žiaru a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM