Barbara Dallosová Správy

Vystrájanie aprílového počasia v plnej paráde: V Žiari má spadnúť až 30 cm snehu!

Pred Veľkou nocou si zrejme ešte užijeme kus zimy. Na Žiarsky okres sa totiž valí poriadna snehová nádielka. Meteorológovia varujú, že napadnúť u nás môžu až desiatky centimetrov snehu. Vydali preto výstrahu pred snežením, ale i snehovými jazykmi a závejmi.

Ilustračný obrázok k článku Vystrájanie aprílového počasia v plnej paráde: V Žiari má spadnúť až 30 cm snehu!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Perinbaba má u nás pred Veľkou nocou poriadne vyvádzať a napadnúť môže nemálo čerstvej bielej periny. „V okrese Žiar nad Hronom sa očakáva miestami výskyt sneženia pri ktorom spadne 15 – 30 cm nového snehu,“ uvádzajú meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu, ktorí pre nás už vydali výstrahu prvého stupňa. Tá pre náš okres platí až do ôsmej hodiny večernej.

Uvedená výška nového snehu podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb), je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Sneh však môže narobiť problémy aj na cestách. Odborníci zo SHMÚ pre náš okres vydali i výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi, ktorá platí od štvrtka 20:00 do piatka 18:00. „V okrese Žiar nad Hronom sa očakáva v polohách nad 600 m miestami tvorba snehových jazykov a závejov,“ píše sa na SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM