Barbara Dallosová Rôzne Správy

Využite posledné čriepky leta: Tri rodinné výlety do polhodiny od Žiaru

September už je v druhej polovici, teploty ale stále lákajú von. No nemusí to tak byť dlho. Vyrazte za poslednými slnečnými zážitkami v okolí mesta.

Ilustračný obrázok k článku Využite posledné čriepky leta: Tri rodinné výlety do polhodiny od Žiaru
Zdroj: TASR

Rozhľadňa Nová Baňa

Hoci teploty sa držia stále dosť vysoko, príroda už pomaly ale isto začína meniť farbu. Pozrite si to zhora! Moderná rozhľadňa pribudla nad mestom len nedávno. Novobanská veža má tri vyhliadkové poschodia. Najvyššie s vystúpenou podlahou do všetkých strán sa nachádza vo výške 12 metrov. Okrem Novej Bane pohľady z rozhľadne smerujú na Štiavnické vrchy, Pohronský Inovec, Vtáčnik a vstup na stredné Slovensko, Slovenskú bránu ale aj kus známej cesty R1.

Ferrata na Skalke

Hoci si ferrata veľmi rýchlo získala priaznivcov, v regióne ešte stále patrí medzi novinky. Via ferrata, skloňovaná aj ako najnáročnejšia ferrata na Slovensku, ponúka tri cesty s rôznou obtiažnosťou. Na svoje si tak prídu skúsenejší turisti i rodiny s deťmi. Na zaistenej ceste čaká návštevníka 420 m lán s výškou skalných ciest 80 m. Spestriť výlet na Skalku má tiež nová požičovňa kolobežiek a kolieskových lyží.

Zveropark

Zveropark v Revišťskom Podzámčí leží priamo v prírode a okrem mohutných losov tu návštevníci môžu uvidieť napríklad aj muflóny, kunu skalnú, daniela škvrnitého, diviaka či maru stepnú. Zveropark je zameraný na vzdelávanie a spoznávanie prírody a určený je najmä pre rodiny s deťmi. Deti si niektoré druhy zvierat môžu dokonca chytiť alebo si ich pritúliť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM