Barbara Dallosová Rôzne Správy

Vzácna návšteva: Život v Žiari si vyskúšali stážisti z exotických krajín, FOTO

Z Brazílie, Číny či Indonézie... Partiu hostí z rôznych kútov sveta privítala v Žiari nad Hronom jedna z miestnych základiek.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva: Život v Žiari si vyskúšali stážisti z exotických krajín, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Dvojka (ZŠ M. R. Štefánika)

Základná škola na Ul. M. R. Štefánika, medzi Žiarčanmi známa ako dvojka, privítala návštevu spoza hraníc. Partia hostí z exotických krajín strávi v našom meste niekoľko dní.

Precestovať svet zo školskej lavice

Ozvláštnenie výučby angličtiny prostredníctvom návštev zahraničných lektorov a stážistov využila žiarska základka už v minulosti. Naposledy hostila dvojka návštevu reprezentujúcu Indiu, Malajziu, Čínu, Arménsko, Alžírsko a Thajsko.

,,Aktuálne si naši žiaci zdokonaľujú svoju angličtinu spoločne s hosťami z Brazílie, Mexika, Číny, Grécka, Indonézie a Taiwanu. V rámci celotýždenného programu sa žiakom intenzívne venujú. Majú pre nich pripravené prezentácie o svojej krajine, zvykoch a tradíciách, kultúre a jazyku, ale aj rôzne zaujímavosti a didaktické hry zamerané na rozvoj komunikácie v anglickom jazyku," vysvetľuje pedagóg z dvojky Juraj Romer.

Deti v úlohe sprievodcov

Hostia sa postarali aj o lámanie ľadov a žiakom kladú otázky, ktorými sú správne motivovaní ku komunikácii. Žiarske deti im na oplátku prezentujú naše zvyky a kultúru. Keďže zahraniční stážisti mesto nepoznajú, vybraní žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka sa tento týždeň stali tiež akýmisi sprievodcami.

,,Tí ich vďaka svojim schopnostiam a zručnostiam v anglickom jazyku dokážu bez problémov sprevádzať prostredím školy, pomôcť pri realizácii hodiny a tiež v prípade potreby odpovedať na akékoľvek otázky týkajúce sa nielen ich pobytu u nás na dvojke, ale i v našom meste," približuje Romer.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM