Barbara Dallosová Správy Samospráva

Z Etapy až do závodu za pár minút: Primátor prehovoril o plánovanom cyklochodníku

V priemyselnom parku pracuje mnoho Žiarčanov. Po novej cyklotrase by sa do práce mali dostať pohodlne aj na dvoch kolesách.

Ilustračný obrázok k článku Z Etapy až do závodu za pár minút: Primátor prehovoril o plánovanom cyklochodníku
Zdroj: TASR

Firmy sídliace v priemyselnom parku pri Žiari nad Hronom patria medzi silných zamestnávateľov v regióne. Do práce smerom na Ladomerskú Viesku denne migruje i množstvo Žiarčanov. Autom, verejnou dopravou, alebo na bicykli. Práve zástancom dvoch kolies by mohla cestovanie do práce výrazne uľahčiť špeciálna cyklotrasa, ktorú chce žiarska samospráva zrealizovať.

O plánovenej cyklokomunikácii padla reč aj na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva. ,,Nová cyklokomunikácia by mala viesť od posledných výškových panelákov na Etape, pri benzínovej pumpe, až k vstupu do priemyselného parku cez kortínsky most," uviedol primátor Peter Antal. Ako vysvetlil, požiadavka vyšla priamo z radov občanov, ktorí vo firmách v závode pracujú.

Hoci víziu už radnica má, o termíne hovorí primátor opatrne. Projekt má byť podľa jeho slov financovaný z európskych štrukturálnych fondov. ,,Ak všetko stihneme, zostáva totiž ešte mnoho otáznikov, v júni chceme podávať žiadosť. Neviem, kedy bude projekt vyhodnotený a kedy sa pristúpi k realizácii, ale predpokladám skôr než v priebehu budúceho roka asi nie," uviedol.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM