Katarína Reiterová Samospráva

Za peniaze župy jasličkárom opravili ihrisko a kúpili markízu

Pracovníci Odboru starostlivosti o obyvateľa Mestského úradu (MsÚ) v Žiari nelenia a zháňajú peniaze aj z mimorozpočtových zdrojov. Už niekoľkokrát sa im podarilo získať finančné prostriedky z dotácií BBSK. Tie následne dali na zmodernizovanie a skvalitnenie služieb mestských detských jaslí.

Ilustračný obrázok k článku Za peniaze župy jasličkárom opravili ihrisko a kúpili markízu
Foto: Iveta Hrabovská

Odbor starostlivosti o obyvateľa sa o dotácie uchádzal už niekoľkokrát. „Keďže deti z mestských jaslí trávia veľa času vonku, finančné dotácie získané od BBSK sme využili na dobudovanie a rekonštrukciu detského ihriska, aby sme spríjemnili deťom pobyt na čerstvom vzduchu a zabezpečili im bezpečné podmienky,“ vysvetlila Miriam Mezeiová z MsÚ.

Minulý rok mestský úrad nakúpil gumové rohože pod kolotoče pre bezpečný pohyb detí. „V októbri tohto roka sa na terasu jaslí namontovala markíza, ktorá slúži na zabezpečenie tieňa počas slnečných a teplých dní, ale aj sprístupňuje terasu opatrovateľkám a deťom v nepriaznivom počasí,“ doplnila Mezeiová.

Podľa jej ďalších slov chce odbor pre starostlivosť o občana v tomto roku pokračovať v realizácii ďalších prác, ktoré zabezpečia deťom v jasliach dostatočný komfort a bezpečné podmienky.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM