Barbara Dallosová Rôzne

Záber, ktorý vás dostane: S kým si ťukol päsťou žiarsky motorkár? FOTO vnútri

Usmoklené počasie a sivé žiarske garáže. Aj takáto na pohľad pochmúrna scenéria sa môže stať pozadím pre naozaj veselú fotku. Vydarený záber má na svedomí fotografka Ľubka (33).

Ilustračný obrázok k článku Záber, ktorý vás dostane: S kým si ťukol päsťou žiarsky motorkár? FOTO vnútri
Zdroj: Dnes24.sk

Motorkár a princeznička

Milú fotku sa Ľubici Vargovej podarilo cvaknúť náhodou. Kombinácia drsného motorkára a malej princeznej na odrážatku, ako si dávajú ozajstný motorkársky “ťukes“, vám vyčaruje úsmev na perách. Ako vysvetľuje autorka záberu, malej aktérke v ružovom tričku v žilách koluje skutočná motorkárska krv.

,,Na fotke je priateľ s jeho neterkou Zarkou, ktorá má tiež rodičov motorkárov a ju sme teda na fotenie s motorkou prehovárať naozaj nemuseli. Bol to spontánny nápad. Zarka bola práve u nás, tak sme vzali foťák a šli ku garážam tu v Žiari… Celé to trvalo len chvíľu, lebo začalo pršať. Práve ten dážď však tomu dodal tú správnu atmosféru,“ vysvetľuje autorka záberu.

Deti sú vďačný objekt

Malá Zarka rozhodne nie je Ľubkinou najmladšou modelkou. Fotografka sa koníčku intenzívne venuje približne rok. Medzi jej najčastejšie motívy patria práve deti. Je zvyknutá zachytávať aj len niekoľkodňové bábätká, alebo drobcov, ktorí ešte len čakajú v mamičkinom brušku. Deti sú podľa Ľubice vďačný objekt a úžasné zábery vznikajú, nech robia čokoľvek.

Detičky vraj vrtošivé pri fotení nebývajú. ,,Novorodeniatka sa fotia do 14 dní, keď sú spavé a ľahko polohovateľné. Rastú a menia sa naozaj rýchlo a sú to neopakovateľné momenty, zachytiť ich prvé dni života. Je tam čas na kŕmenie, prebalenie, prípadne uspinkanie… V prvom rade ide o pohodlie dieťaťa, aby bolo spokojné… Tu naozaj platí, že trpezlivosť pekné snímky prináša J,“ hovorí s úsmevom Zlatomoravčanka Ľubka, ktorá v našom meste trávi veľa času práve kvôli svojmu priateľovi – Žiarčanovi.

Staršie detičky už podľa fotografky majú občas svoje nálady a fotia sa ťažšie, nakoniec sa ale záber vždy podarí. Ešte staršie detičky, ktoré už napríklad sedia alebo chodia, treba podľa jej skúsenosti niečím zaujať, fotiť ich napríklad pri hre.

Milý motorkársky záber i ďalšie fotky z objektívu Ľubky Vargovej nájdete v našej galérii.

Motorkársky "ťukes" a ďalšie milé zábery z objektívu fotografky Ľubky
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM