Barbara Dallosová Správy

Zábery plné hrôzy: Hasiči v okrese v akcii!

Vrtochy počasia narobili aj v našich končinách poriadnu šarapatu. Voda sa valila ulicami, končila v pivniciach a hasiči mali plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Zábery plné hrôzy: Hasiči v okrese v akcii!
Zdroj: František Kovár

Silné letné lejaky spôsobili problémy. Následkom intenzívnych búrok sa nevyhol ani okres Žiar nad Hronom. Veľká voda sa zvlášť vyzúrila v Kremnici a okolí. V Kremnickom potoku viditeľne stúpla hladina a stačilo málo a voda sa už šinula aj ulicami.

Pozrite si foto a video v našej galérii.

Podľa informácií z operačého strediska hasičov vyrážali štyria muži do Kremnice aj v skoro ráno v pondelok (1.8.), a to odčerpávať vodu z pivnice bytovky na námestí SNP. ,,Príslušníci sú ešte stále na mieste zásahu a odčerpávajú," uviedol pre Žiar24 krátko pred deviatou hasič Jozef Rozemberg.

Ako ďalej uviedlo operačné stredisko, príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskobystrickom kraji zasahovali v priebehu od nedele rána do pondelka rána v súvislosti s poveternostnými vplyvmi celkovo šestnásťkrát. Z toho žiarski hasiči (z hasičskej stanice v Žiari nad Hronom a Novej Bani) zasahovali až sedemkrát.

Voda rútiaca sa ulicou v centre Kremnice aj rozbúrený potok
3
Galéria
Voda potrápila centrum Kremnice aj Kremnické Bane
12
Galéria
Zdroj: František Kovár
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM