Martin Károly Rôzne

Začali s rekonštrukciami materských škôl

Žiar nad Hronom 9. marca - S rekonštrukciou materských škôl začalo mesto Žiar nad Hronom, v priebehu jeden a pol roka tu prejde obnovou 12 budov predškolských zariadení.

Hovorca mesta Martin Baláž konkretizoval, že „objekty sa modernizujú aj vďaka dotácii 1,95 milióna eur, ktorú získali z Regionálneho operačného programu Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR.“
V rámci tohto projektu sa zrekonštruujú všetky budovy Materskej školy na Ulici Dr. Janského, ktorá ako právny subjekt združuje a riadi všetkých sedem elokovaných tried – materských škôl na území mesta. „Novinkou je, že v elokovanej triede na Ulici M. R. Štefánika bude aj multimediálna učebňa a tvorivá dielňa projektu Protech,“ uviedol Baláž.
Rekonštrukcia a modernizácia má prispieť k lepšiemu stavu a estetickému vzhľadu budov, pričom sa dosiahne viac ako 40-percentná úspora na energiách. Fasády sa zateplia, vymenia sa okná, dvere a pri vstupoch do objektov sa vytvoria bezbariérové prístupy. Počas rekonštrukčných prác budú deti i zamestnanci presunutí do náhradných priestorov alebo elokovaných tried.
„Po ukončení prác na projekte rekonštrukcie materských škôl bude Žiar nad Hronom prvým mestom na Slovensku s kompletne zmodernizovanou sieťou škôl a školských zariadení, v ktorých je zriaďovateľom,“ dodal Baláž.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM