Barbara Dallosová Krimi

Záchrancom hradu Šášov zostali oči pre plač: Po víkende prázdna pivnica a fľaše okolo!

Ruiny hradu Šášov sú pýchou Žiaru nad Hronom a okolia. O záchranu pamiatky sa roky stará Združenie na záchranu hradu Šášov. Pri pohľade, aký sa tu po víkende naskytol, museli členovia združenia prehltnúť horkú slinu.

Ilustračný obrázok k článku Záchrancom hradu Šášov zostali oči pre plač: Po víkende prázdna pivnica a fľaše okolo!
Zdroj: Dnes24.sk

Len nedávno sme vám priniesli informácie o krádeži, kedy sa zlodej ulakomil na pokladničku s príspevkami na neďalekom hrade Revište. Prípad, kedy sa nemilý pohľad naskytol tým, ktorí sa snažia o záchranu pamiatky, sa žiaľ zopakoval. Tentoraz sa kradlo na hrade Šášov.

Po víkende čakal mužov, ktorí prišli na hrad pracovať, smutný pohľad. ,,Cez víkend nám nejaká dobrá duša „vyčistila pivnicu“, kde sme mali uzamknuté nejaké náradie. Zmizli nám komplet zaisťovacie pomôcky pre práce vo výškach a ešte nejaké to náradie, čo nám môže vážne skomplikovať ďalšie práce na hrade. Celkovú škodu zatiaľ odhadujeme na cca 800,– Eur," píše sa na facebookovej stránke Združenia na záchranu hradu Šášov.

Ako pre Žiar 24 uviedol predseda zrduženia Rastislav Uhrovič, v blízkosti sa našlo tiež niekoľko fliaš od alkoholu. ,,Neviem koľko tam toho bolo, chlapi hovorili, že tam toho bolo veľa, takže zrejme tam nejakí mladí výrastkovia vyvádzali. Samozrejme nevieme, či to s tým súviselo," premýšľa Uhrovič.

Prípad už má v rukách polícia. Škoda vo výške 800 eur sa podľa jeho slov môže vyšplhať ešte vyššie. ,,To boli veci, ktoré sme kúpili asi pred mesiacom. Tých odhadovaných 800 eur, to je to, čo zatiaľ vieme, že zmizlo. Možno toho bude aj viac," dodáva predseda združenia s výzvou, že ak bol niekto počas víkendu na hrade a videl nejaké podozrivé osoby, nech dá o tejto skutočnosti vedieť.

Čítajte tiež:

Archeológovia mali len dozerať, s takýmito nálezmi nepočítali: Aha, čo skrývali sutiny hradu Šášov! FOTO

Záchrana Šášova pokračuje: Rastislav Uhrovič o tom, čo našu pamiatku najbližšie čaká

Foto: Združenie na záchranu hradu Šášov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM