Martin Károly Rôzne

Zahraničná delegácia na „jednotke“

V rámci medzinárodného programu COMENIUS prijali na základnej škole na Ul. Dr. Janského v Žiari nad Hronom zahraničnú delegáciu.

Išlo o pedagógov, riaditeľov a aj samotných žiakov z piatich krajín Európskej únie. Konkrétne z Českej republiky, Grécka, Fínska, Španielska a Veľkej Británie.

Pre zahraničných hostí bol od 10. do 14. novembra pripravený zaujímavý program. Nechýbalo ani tradičné privítanie chlebom a soľou. Ďalej návšteva na mestskom úrade či program v Mestskom kultúrnom centre, ktorý pripravili žiaci 1. ZŠ.

Popri výmene skúseností absolvovala návšteva zo zahraničia aj rôzne výlety do okolia. Spoznali krásu neďalekého mesta Kremnica, no pozreli sa aj do Sklených Teplíc, Hronseku či Badína. Program bol pre nich pripravený aj v Krajskej Hvezdárni a Planetáriu Maximiliána Hella a nazreli aj do Slovalca.

Tretieho projektového stretnutia sa zúčastnilo 17. učiteľov a 10 zahraničných žiakov. Stretnutie malo viesť k ďalšiemu rozšíreniu environmentálnych aktivít a k výmene skúseností. Veď hlavným cieľom projektu COMENIUS je zvýšiť kvalitu a posilniť európsku dimenziu školského vzdelávania prostredníctvom medzinárodnej spolupráce škôl, odborného rastu pedagógov, výučby jazykov a zvyšovanie interkultúrneho povedomia.

(F)

comenius ZH
40
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM