Martin Károly Rôzne

Zakázali vstup na umelý trávnik

Potom, čo sa minulý týždeň, v piatok 6, augusta prepadol do 7 metrového kanála malý chlapec, mesto celý priestor uzavrelo. Predpokladá sa, že zradných miest môže byť na tejto ploche viac.

Ide o pôvodnú kanalizačnú sieť, ktorá bola pravdepodobne zasypaná pri výstavbe násypu, na ktorom je dnes umelá tráva.“ tvrdí Martin Baláž, hovorca mesta Žiar nad Hronom. „Keďže my sme vlastníkom prostredníctvom našej spoločnosti Technické Služby s.r.o, od roku 2005, výstavbu tohto areálu sme nerealizovali a ani sme po bývalom vlastníkovi ŠK ZSNP nedostali žiadnu projektovú dokumentáciu, takže sme vôbec nevedele že pod násypom sa zasypané nachádzajú kanalizačné vpuste. Necitime žiadnu zodpovednosť.“ dodáva Baláž.

5 ročný chlapec, ktorý bol v Žiari nad Hronom len na návšteve a pozoroval futbalový tréning na kraji ihriska s umelým trávnikom, skončil s otrasom mozgu, odreninami a šokom v žiarskej nemocnici.

Podľa Baláža, mesto veľmi mrzí, že sa stal takýto úraz. „Teraz sa zaoberáme analýzov kanalizácie, zaujíma nás, koľko je podobných vpustí, Nechceme aby sa situácia zopakovala. Avšak až po analýze, na ktorú sme prizvali súkromnú firmu, budeme môcť dať kanalizáciu do poriadku“ dodáva na záver žiarsky hovorca.

Prípad vyšetruje aj polícia.

/mak/

[color=#ff0000]­Súvisiaci článok Chlapec sa prepadol do 7 metrovej jamhttp://ziar24.sk/news.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM