Martin Károly Rôzne

Záplavy aj v Lutile

Lutila 16, august - V obci Lutila v okrese Žiar nad Hronom je pre podmytý most smerom do obce Slaská uzavretá cesta. TASR o tom informovalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Zaliata bola aj žiarska mestsk

Ako TASR informoval starosta Lutily Ján Pružina, po krupobití i prívalovej vlne sa boja ďalšej vody, pred ňou sa preto snažia zabezpečiť vrecami s pieskom.
Dnešné krupobitie zničilo v obci strechy domov i kultúrneho domu. Prívalová vlna, ktorá prišla neskôr, vytopila v strede obce asi 34 domov. Vodný živel strhol i tunajší most, ďalší je podľa starostu „už načatý“.

Ako TASR uviedol prednosta Obvodného úradu v Žiari nad Hronom Milan Žabka, voda je v týchto problematických lokalitách stále vybrežená. Robia však všetko preto, aby sa dostala do koryta.

Ako Žiar24 informovala Anna Škriniarová,"dnes okolo 16 hodine prívalový dážď zaplavil miestnu časť Šašovské Podhradie – Píla. Na miesto prišiel p. primátor, okresný riaditeľ PZ, hasiči. Pravdepodobne sa vylial Kremnický potok, tzv. Rudnica. Obyvatelia tejto časti ešte takéto niečo nezažili. Cestu odstavili policajti.

Zdroj: TASR Foto: Martin Mikuš

Zaplava Lutila II
58
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM