Martin Károly Iné športy

Žarnovica chystá plochodrážne Majstrovstvá Európy

Žarnovická plochá dráha ožije už túto nedeľu. Jazdecké umenie si tu otestuje šestnásť kvalitných jazdcov z jedenástich krajín. Zabojujú aj domáci.

Už tretím podujatím na žarnovickej plochej dráhe, ktoré túto sezónu chystá Speedway Club spoločne s Mestom Žarnovica, sú Majstrovstvá Európy jednotlivcov seniorov. V rámci semifinálového kola sa tu stretne šestnásť kvalitných jazdcov z jedenástich krajín, ktorí budú bojovať o šesť postupových miest do Challenge.

Chýbať nebudú ani domáci zástupcovia. Najviac sa bude očakávať štart víťaza Grand Prix Poľska Martina Vaculíka, no šance na postup má aj Ján Halabrín.

Štartovná listina pretekov sa môže pochváliť viacerými zvučnými menami, medzi ktorými je aj Rus Renat Gafurov, Dán** Kenneth Hansen** alebo poliak Grzegorz Zengota a ďalší. V skutku kvalitná štartovná listina sľubuje dramatické boje o každý centimeter dráhy.

Preteky sú naplánované na nedeľu 8. júla so začiatkom o 13.30 hod.

Martin Búri, SpeedwayClub.skčlán­ky

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.137310_PA­RADA:-Zarnovican-Vaculik-vyhral-Gand-Prix!PARÁDA: Žarnovičan Vaculík vyhral Gand Prix![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.135793_Dra­maticke-boje-na-plochej-drahe:-Stari-pani-na-motorkach!]Dra­matické boje na plochej dráhe: Starí páni na motorkách![/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM