Martin Károly Iné športy

Žarnovičania mali plochodrážny sviatok

Žarnovica 29. august - Tak ako aj po minulé roky sa v Žarnovici konalo podujatie pre nadšencov plochej dráhy Zlatá prilba SNP. Tohtoročné podujatie sa konalo pod záštitou predsedníčky vlády Ivety Radičovej.

Na jedinom plochodrážnom ováli si fanúšikovia mohli vychutnať neskutočnú atmosféru tohto športu aj vďaka medzinárodnému zastúpeniu jazdcov z Poľska, Českej republiky, Talianska, Slovinska, Nemecka, Maďarska, Rakúska a Chorvátska.

Za Slovenskú reprezentáciu pretekali traja domáci jazdci** Martin Vaculík, Ján Halabrín a náhradník **Tomáš Kis. Smoliarom z tejto trojice bol Ján Halabrín, ktorému sa podarilo pár pekných zatáčok avšak šťastie mu neprialo a celkove skončil s tromi bodmi a teda do finále sa nedostal. Žarnovické publikum však najmä očakávalo, že sa Zlatá prilba opäť vráti do Žarnovice víťazstvom slovenskej nádeji na plochej dráhe Martina Vaculíka.

Predviedol krásne výkony, čím sa dostal do finále, ale o celkovom víťazovi vo finálovej jazde rozhodli skôr sekundy a Martinovi sa nepodarilo obhájiť titul víťaza z pred dvoch rokov a Zlatá prilba poputovala do Českej republiky v rukách Matěja Kůsa.

Som sklamaný, ale čo už také je poradie, skončil som na druhom mieste, Matějovi gratulujem, ďakujem mojim fanúšikom a priateľom. Mrzí ma, že som ich sklamal, treba však pracovať ďalej aby boli, čo najlepšie výsledky.“ skonštatoval Vaculík po skončení finále. Na treťom mieste skončil chorvátsky reprezentant Dino Kovačič. Podujatie prebehlo okrem menších pádov bez iných komplikácií a ako skonštatoval samotný organizátor Zděnek Repiský: „Nikto sa chvalabohu nezranil“.

Martina Štefanková Foto: Martin Búri http://www.speedway.sk/

Zlata prilba Za
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM