Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Zásah leteckých záchranárov v našom regióne: Nové INFO o stave chlapca (15)!

Zásah leteckých záchranárov v žiarskom regióne. Podľa informácií od záchranárov chlapec utrpel popáleniny na 60 percentách tela, transportovali ho v kritickom stave.

Ilustračný obrázok k článku Zásah leteckých záchranárov v našom regióne: Nové INFO o stave chlapca (15)!
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Leteckí záchranári z Nitry zasahovali v pondelok podvečer (11.4.) v Banskej Štiavnici, kde na stožiari vysokého napätia zasiahol 15-ročného chlapca elektrický prúd vysokého napätia.

Ako informovala hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková, chlapec utrpel rozsiahle popáleniny 3. a 4. stupňa približne na 60 percentách povrchu tela.

,,Po zabezpečení napätia sa privolaným hasičom podarilo zasiahnutého chlapca zo stožiara vyslobodiť. Pilot vrtuľníka pristál na parkovisku pri nákupnom stredisku v Banskej Štiavnici. Neodkladnú zdravotnú starostlivosť poskytla zranenému najskôr posádka rýchlej lekárskej pomoci, následne ho previezli k záchranárskemu vrtuľníku, ktorý bol s posádkou pripravený na okamžitý prevoz do nemocnice," uviedla Hopjaková.

Ako dodala, pacient bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Leteckí záchranári ho v kritickom stave transportovali do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Ako ďalej uviedla Hopjaková, v utorok (12.4.) dopoludnia bol pre pacienta vyžiadaný medzinemocničný letecký transport z Banskej Bystrice na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie do Bratislavy-Ružinova.

,,Let realizovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Banskej Bystrice. Počas prevozu bol pacient napojený na umelú pľúcnu ventiláciu, bol v stabilizovanom stave. Letecky transport prebehol bez komplikácií," dodala.

Foto: ilustračné Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM