Katarína Reiterová Správy

Záujem pasažierov rozhodol: Zo Žiaru do Bratislavy môžeme cestovať novým vlakom

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa rozhodla od nedele 21. apríla pridať na trati Banská Bystrica – Bratislava nový vlak. Zastaví aj v Žiari a prípoj bude mať tiež na Dúbrave.

Ilustračný obrázok k článku Záujem pasažierov rozhodol: Zo Žiaru do Bratislavy môžeme cestovať novým vlakom
Foto: Marián Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na trať z Banskej Bystrice do Bratislavy pribudne od nedele 21. apríla nový vlak. Osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa rozhodla pridať v tomto smere ešte jeden spoj. Dôvodom je podľa Zuzany Červenej z odboru komunikácie ZSSK vyšší záujem cestujúcich.

„Nový rýchlik bude vyrážať z Banskej Bystrice o 17.21 hodine a do Bratislavy bude mať príchod o 21.07 hodine,“ informovala Zuzana Červená z odboru komunikácie ZSSK. Vo vlaku budú radené len vozne 2. triedy bez možnosti rezervácie a spoj nebude premávať počas letných prázdnin.

„Na trase z Banskej Štiavnice do Hronskej Dúbravy sa k rýchliku pripojí osobný vlak s odchodom zo Štiavnice o 17.30 hodine a s príchodom do Dúbravy o 17.59 hodine,“ dodala Červená. Rýchlik budú železničiari viesť ako mimoriadny spoj. Do cestovného poriadku sa zapracuje od 9. júna tohto roka pri pravidelnej zmene grafikonu.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM