Barbara Dallosová Samospráva

Zaujímavá situácia v Žarnovici: Súčasnému primátorovi sa v boji o kreslo nepostaví nikto

Kandidátne listiny sú odovzdané, predvolebné boje štartujú. Nie všade ale je proti komu bojovať. O post prvého muža Žarnovice sa uchádza len jej súčasný primátor Kamil Danko, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá situácia v Žarnovici: Súčasnému primátorovi sa v boji o kreslo nepostaví nikto
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Predvolebné dusno začína, kandidáti na primátorov i poslancov samospráv sa púšťajú do boja a snovajú taktiky. Odovzdať kandidátne listiny mali uchádzači o fleky primátorov i poslancov čas do nedeľnej polnoci. Niekde sa to kandidátmi len hmýri, inde ich je pomenej. Kremničania si budú vyberať z ôsmich kandidátov, čítajte TU. V Žiari to do poslednej chvíle tiež vyzeralo, že súčasný primátor Peter Antal nebude mať konkurenta. Nakoniec mu však pribudli hneď dvaja.

V Žarnovici sa výber zúžil len na jediného potenciálneho primátora, a to toho súčasného. Kamilovi Dankovi, ktorý kandiduje za stranu SMER-SD sa v tohtoročných voľbách nepostaví žiadny protikandidát.

,,O 13 funkcií poslancov mestského zastupiteľstva sa bude uchádzať 32 kandidátov, z toho šesť nezávislých," informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie v Žarnovici Judita Džadoňová. Ostatných poslaneckých kandidátov nominovali strany HZDS, KSS, KDH, koalícia NOVA, Sloboda a solidarita a Občianska konzervatívna strana, strana SDKÚ-DS, Smer-SD a SDS.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM