Martin Károly Iné športy

Zavŕšenie zimnej sezóny v retro štýle

Skalka pri Kremnici, 27. marca - Skalka Invitational 2010. Akcia je už štvrtý krát ukončením sezóny slovenských inštruktorov lyžovania a snowboardingu.

Organizátorom podujatia bol túto sobotu tím Snowsports Academy, ktorý každoročne pre inštruktorov, priateľov a známych organizuje toto stretnutie. K podujatiu sa vyjadril Marek Smatana, jeden z hlavných organizátorov.

Ako ste sa dostali k myšlienke organizovať takúto akciu? „Táto naša komunita mala vždy taký zvyk končiť a završovať sezónu podobným žúrom. Na programe boli vždy preteky a následne afterparty. Túto akciu kedysi organizovala Asociácia slovenských inštruktorov lyžovania a snowboardingu, najskôr to bol nultý ročník, pozvali sme našich priateľov inštruktorov a bolo to také komorné poďakovanie. Neskôr sme začali pracovať na projekte, kde sme sa dostali do partnerského vzťahu s najväčšou britskou lyžiarskou a snowboardovou školou, ktorá pôsobí v talianskych Alpách. My sme pre nich začali zabezpečovať slovenských inštruktorov. Keďže stále reprezentujeme túto spoločnosť na Slovensku, tým sa nám otvorili dvierka k celej komunite inštruktorov na Slovensku.“

O čo vlastne ide? „Každý rok sa nám podarí pritiahnuť sem okolo 70 – 80 ľudí. Na programe je súťaž „brutal cross“ – najbrutálnejší závod na modrej zjazdovke na svete. V medzinárodnom hodnotení je modrá trasa považovaná za najľahšiu. Minulý rok sme spravili aj ďalšiu disciplínu – „water slide“, čo je vlastne prejazd cez bazén. Tento rok bolo nahlásených 45 súťažiacich.“ ** Účastníci sú poobliekaní v kostýmoch, je to každoročný rituál?** „Vždy má akcia aj nejakú tematiku. Tento rok sme si zvolili retro štýl a je úžasné, že toľko ľudí prišlo preoblečených. Minulé roky to boli zase postavy z filmov, hororu, celebrity…Na záver ešte pridám jeden veľký úspech tohtoročnej akcie, a to, že dnes je na Skalke oficiálna európska premiéra pravej mexickej tequily Caporales.“

Akcia vyvrcholila večernou afterparty v kolibe pri hotely Minciar. Rovnako štýloví ako na svahu sa predviedli mladí ľudia aj na parkete. Poslednou oficiálnou bodkou pred neviazanou zábavou bolo vyhlásenie výsledkov v dvoch súťažných kategóriách. Medzi ocenenými boli aj Kremničania. V „brutal cross“ získal 2. miesto Erik Adamson na snowboarde a špeciálnu cenu za najlepší trik vo „water slide“ Marek Páleš na lyžiach.

SiMa

Skalka preteky
44
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM