Barbara Dallosová Krimi

Ženy (47,49) sa nenazdali a peňaženky boli fuč: Polícia pátra po vreckároch zo žiarskych nákupákov

Podľa informácií od polície pátrajú muži zákona po dvoch páchateľoch, ktorí kradli v žiarskych obchodných domoch. Čítajte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ženy (47,49) sa nenazdali a peňaženky boli fuč: Polícia pátra po vreckároch zo žiarskych nákupákov
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, v obchodných domoch v Žiari nad Hronom došlo v uplynulom období hneď k dvom prípadom krádeže. Prvý z nich sa podľa hovorkyne odohral v obchodnom dome na ulici SNP, kde žene (47) z Hornej Vsi neznámy páchateľ ukradol z kabelky koženú peňaženku.

,,Mala v nej osobné doklady, dve bankomatové karty, doklady od vozidla a peniaze. Poškodená mala kabelku prevesenú cez plece, pričom bola riadne zazipsovaná a zapnutá, zacítila ako niekto do nej drgol, avšak nevenovala tomu žiadnu pozornosť," priblížila Faltániová o prípade (7.4.) s tým, že krádežou žene vznikla škoda odhadnutá na 150 eur.

Ďalší prípad (13.4.) sa stal podľa informácií od polície vo večerných hodinách, opäť v obchodnom dome v Žiari nad Hronom. Ako sa píše v policajnej správe, páchateľ ukradol Žiarčanke (49) koženkovú peňaženku z kabelky, ktorú mala celý čas pri sebe.

,,Krádežou jej vznikla škoda odhadnutá na 50 eur. V obidvoch prípadoch začali policajti trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľoch pátrajú," dodala policajná hovorkyňa a ako na záver konštatovala, páchateľom hrozí podľa trestného zákona odňatie slobody až na 2 roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM