Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiar bude mať nové infocentrum pre turistov: Vieme, kedy a kde, FOTO

Pre návštevníkov Žiaru vzniká nové informačné centrum. Služba, ktorá v meste doposiaľ chýbala, by mala byť sprístupnená už onedlho.

Ilustračný obrázok k článku Žiar bude mať nové infocentrum pre turistov: Vieme, kedy a kde, FOTO
4
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Informačné centrum pre návštevníkov mesto Žiar nad Hronom doposiaľ nemalo. Ako na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) vysvetlil primátor Peter Antal, dopyt po infocentre mesto pocítilo najviac počas organizovania júnových Majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike.

,,Informačné centrum je niečo, čo v meste chýbalo, a práve pri konaní toho veľkého športového podujatia sa ľudia pýtali, kde si môžu kúpiť nejaké upomienkové predmety a podobne. Mali sme to na pamäti už predtým, dokonca sme to chceli stihnúť do konania tejto akcie, ale pristúpili sme k tomu až teraz. Informačné centrum má asi každé mesto, takže určite patrí aj do Žiaru," uviedol primátor.

Budovanie informačného centra už prebieha, vznikne v žiarskom Mestskom kultúrnom centre (MsKC) pri hlavnom vstupe do budovy. Ako opísal Antal, pôjde o presklenú miestnosť, v ktorej bude návštevníkom k dispozícii zamestnankyňa MsKC.

,,Ľudia si tu budú môcť kúpiť upomienkové predmety s logom mesta či motívom mestských pamiatok, publikácie o meste, teraz vyšli dve nové knihy a to kniha o futbale a titul Ako sme budovali Žiar, pripravujeme tiež veľkú monografiu. Budú tu na predaj aj umelecké predmety od našich lokálnych umelcov," priblížil primátor. Informačné centrum by podľa jeho slov malo začať slúžiť približne do troch týždňov.

Titul. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM