Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiar bude niekoľko mesiacov bez plavárne: Presný termín zatvorenia

Rozsiahla rekonštrukcia mestskej plavárne začne už túto jar. Radnice oznámila termín, kedy sa jej brány na niekoľko mesiacov zavrú.

Ilustračný obrázok k článku Žiar bude niekoľko mesiacov bez plavárne: Presný termín zatvorenia
Zdroj: TASR

O tom, že mestskú plaváreň v Žiari nad Hronom čaká modernizácia, sme vás už informovali. Ako pred časom uviedol pre Žiar24 vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, má ísť o komplexnú rekonštrukciu objektu vrátane fasády, okien, interiérových úprav aj výmeny bazéna.

,,Užívateľ na konci dostane akoby celkom novú plaváreň, aj keď v tom istom objekte. Vizuál aj komfort a podmienky na využívanie plavárne budú po rekonštrukcii na úplne inej úrovni. Bude to niečo podobné, ako keď dnes prídete na futbalový štadión, onedlho aj hokejový štadión, a teda, že na mieste starého vznikne úplne nové športovisko," ozrejmil Baláž.

Rekonštrukcia, ktorá má začať už v najbližších týždňoch, úplne odstaví prevádzku plavárne. Ako aktuálne mestská samospráva informuje na svojom oficiálnom webe, plaváreň bude posledný raz otvorená 30. apríla. Od prvého mája približne do konca kalendárneho roka pre prebiehajúce práce verenosti prístupná nebude.

Ďalším projektom, do ktorého sa mesto pustí túto jar, bude revitalizácia Pod Vřškov. Pozrite si zábery zo sídliska pred začatím prác.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM