Barbara Dallosová Futbal Šport

Žiar dejiskom prestížnej akcie: Na náš štadión zavítajú tímy z futbalových veľmocí

Na žiarskom trávniku to bude žiť. Prestížny turnaj z dielne SFZ s našou hracou plochou počíta hneď na niekoľko zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Žiar dejiskom prestížnej akcie: Na náš štadión zavítajú tímy z futbalových veľmocí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Turnaju Slovakia Cup 2019 bude tento rok patriť 20. až 24. máj. Veľká športová akcia pod hlavičkou Slovenského futbalového zväzu (SFZ) privíta osem reprezentačných tímov do 18 rokov a presunie sa na stredoslovenské trávniky. I na ten žiarsky.

Ako informuje futbalový zväz na svojom oficiálnom webe, zápasy sa odohrajú celkom na šiestich štadiónoch, pričom centrami budú Žiar nad Hronom a Zvolen. V oboch mestách sa odohrá po päť duelov.

Dve z ostatných stretnutí budú hostiť Zlaté Moravce, dve Žarnovica a po jednom zápase sa odohrá v Kremničke a Podbrezovej. Na podujatí sa predstavia reprezentačné tímy zo Slovenska, Ruska, Anglicka, Mexiko, Chorvátska, Ukrajiny, Česka a Španielska.

„Veľmi nás teší, že na Slovensko prídu kvalitné tímy a veríme, že diváci uvidia dobrý futbal. Týmto ich, samozrejme, všetkých pozývame. Vstup na štadióny bude voľný. Turnaj sa zo západného Slovenska, kde sa hral dlhé roky, presúva na stred. Žiar aj Zvolen majú pekné štadióny, ktoré ponúknu účastníkom dobré podmienky, rovnako aj ostatné štyri ihriská,“ cituje web SFZ riaditeľku Slovakia Cup Lenku Gazdíkovú.

Spomínaný žiarsky futbalový štadión v Parku Štefana Moysesa prešiel v uplynulých rokoch rozsiahlou rekonštrukciou. Pozrite si video z veľkolepej otváračky po prerábke.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM