Martin Károly Futbal

Žiar ide do tretej ligy s novými posilami

Už o niekoľko týždňov sa uskutoční premiérove vystúpenie futbalového mužstva mužov v tretej lige. Futbalový klub Žiar nad Hronom, s.r.o., sa na vyššiu súťaž pripravuje aj zmenami na trénerských i hráčskych postoch.

Máme prvoradý záujem udržať mužstvo v tom istom zložení. Samozrejme s vyššou súťažou prichádza aj kvalita. Preto sa pokúšame mužstvo doplniť skúsenejšími hráčmi,“ hovorí Rastislav Štanga člen výkonnej rady A-mužstva Futbalového klubu Žiar nad Hronom. V hre sú pritom mená ako Ján Žiak z Dolnej Ždani či Marián Dekýš z Hliníka nad Hronom. „Dúfam, že sa s klubmi dohodneme a títo hráči nás posilnia,“ rozpráva ďalej Štanga.

V tretej lige sa predstavia aj ďalší noví hráči. Medzi nimi je Igor Kochol a Lukáš Bahno, ktorým sa skončilo hosťovanie v Hliníku nad Hronom. Na ihrisku v nadchádzajúcej sezóne budeme môcť vidieť aj bývalých dorastencov Jozefa Janúcha, Martina Gajdoša a Róberta Neuschla či brankára Tomáša Lehockého.

Zmeny nastali aj na trénerskej stoličke: „Stanislava Šimku nahradí Emil Vincent. Týmto chcem poďakovať bývalému trénerovi za jeho odvedenú prácu,“ informuje nás Štanga. Podľa jeho slov bývalému trénerovi nedovoľovali vykonávať trénerskú činnosť i naďalej pracovné povinnosti. Emil Vincent prichádza do Žiaru s bohatými skúsenosťami, pretože v minulosti niesol patronát nad konkurenčným Hliníkom nad Hronom.

Nová peripetia v histórii futbalu v Žiari nad Hronom začne 7.augusta 2011. Prvý zápas odohrá žiarsky káder so Žilinou „B“ na ihrisku v Kotrčinej Lúčke. Stále však ostávajú nejasnosti v názve a v mieste hry domácich zápasov: „Oficiálny názov klubu je FK Žiar nad Hronom, s.r.o.. V novinách a pri neoficiálnych akciách sa vystupuje pod názvom FK Žiar nad Hronom/Ladomerská Vieska,“ objasňuje Štanga, pričom podotýka, že majstrovské zápasy sa budú hrať i naďalej striedavo v Žiari a v Ladomerskej Vieske. „Ak sa niečo zmení, musí to vyjsť zo vzájomného súhlasu obidvoch strán, o čom budeme určite verejnosť informovať,“ dodáva Štanga na záver.

**KP ** Foto: archív Žiar24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM