Barbara Dallosová Futbal Šport

Žiar ovládol futbalový ošiaľ: Zápas s Anglickom si prišli pozrieť tisíce ľudí, FOTO

Plné tribúny a burácanie fanúšikov ozývajúce sa aj o niekoľko ulíc ďalej. Pozrite si atmosféru veľkého stretnutia na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Žiar ovládol futbalový ošiaľ: Zápas s Anglickom si prišli pozrieť tisíce ľudí, FOTO
18
Galéria
Foto: DuPe - / Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom

Prestížny zahraničný zápas bol pre vynovený žiarsky štadión akousi skúškou ohňom. Futbalovú udalosť, na ktorú sa prišlo pozrieť 2125 divákov, hodnotí mesto ako vydarenú. Ozvenu burácajúceho davu bolo v stredu (8.11.) počuť aj v okolitých častiach mesta.

Ako informovala Tlačová agentúra Slovenskej republiky (TASR), slovenskí futbalisti do 23 rokov na žiarskom štadióne napokon prvenstvo v International Challenge Trophy obhájili. Vo finále zdolali Anglicko C 4:0 a nadviazali na triumf nad Tureckom spred dvoch rokov. Filip Oršula, Dávid Ivan a striedajúci Michal Faško s Christiánom Hercom strelili góly zverencov Pavla Hapala.

,,Zápas sme zvládli 4:0, divákom sa to muselo páčiť, keďže sme dali naozaj pekné góly. Hodnotím to veľmi pozitívne. Ešte nekončíme, máme večeru a posedenie. Potom budeme spomínať na celý kvalifikačný cyklus aj záverečný turnaj majstrovstiev Európy, boli to nádherné zážitky, ktoré nám zostanú do konca života," zhodnotil po stretnutí stredopoliar SR 23 Martin Chrien.

Pozrite si zábery z atmosféry medzinárodného zápasu v našej fotogalérii.

International Challenge Trophy – finále:

  • Slovensko 23 – Anglicko C 4:0 (1:0)
  • Góly: 37. Oršula, 47. Ivan, 52. Faško, 69. Herc, ŽK: Skovajsa (SR), ČK: 42. Cartwright (Ang.), rozhodovali: Jonasson – Tryggvason, Arnason (všetci Isl.), 2215 divákov.

Zostavy a striedania:

  • Slovensko 23: Jakubech (46. Greif) – Šatka, Niňaj, Valjent, Skovajsa – Huk – Oršula (46. Faško), Chrien (57. Herc), Ivan (75. Černák), Paur – Šafranko (66. Tupta)
  • Anglicko C: Smith (82. Hall) – Cartwright, John, Wynter, Ferguson – Croasdale, Gallagher (67. Powell) – Barratt (46. Ward), Rees (46. Johnson), Okenabirhie (76. Afalayan) – Ferrier
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM