Katarína Reiterová Rôzne

Mladíci zo Žiaru chcú pomôcť bezdomovcom: Dvojica ide variť guláš na parkovisku

Hlad a zima. To je dlhodobá realita ľudí bez strechy nad hlavou. Aspoň na chvíľu sa im rozhodli pomôcť dvaja mladí Žiarčania. V piatok im budú pred MsKC variť guláš. Pomôcť môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci zo Žiaru chcú pomôcť bezdomovcom: Dvojica ide variť guláš na parkovisku

Organizátorom akcie Dobročinný guláš pre bezdomovcov a sociálne slabších (pod týmto názvom nájdete akciu aj na známej sociálnej sieti) sú dvaja mladí Žiarčania Marek Regiňa a Robo Neuschl. „Akcia bude pred MsKC oproti Prioru pod schodmi na parkovisku, a to od 12.00 do 16.00 hodiny,” hovorí Marek Regiňa a dodáva, že pre bezdomovcov bude uvarený guláš v 60 litrovom kotli a bude sa podávať teplý čaj.

Pomoc od ľudí či už finančnú, alebo materiálu zháňajú prostredníctvom sociálnej siete. „Boli by sme radi, keby čo najviac ľudí pomohlo či už peňažne, alebo priamo potravinami, to nechám na nich,” vyzýva Marek a dopĺňa, že keby chcel niekto prispieť jedlom alebo peniazmi, tak ich môže doniesť do Coop jednoty na námestí, kde ich preberie vedúca predajne.

„Pre bezdomovcov a sociálne slabších sme dali vytlačiť 100 letákov, ktoré budeme v najbližších dňoch lepiť po ich frekventovaných „cestičkách“, kde sa bezdomovci zdržiavajú ako je Tesco, Kaufland možno Lidl a hlavne dáme oznam do azylového domu a tam sa to už medzi nimi roznesie,“ hovorí ďalej Marek Regiňa, pre ktorého je toto prvá charitatívna akcia, ktorú organizuje.

„Ak sa to uchytí a bezdomovci sa prídu najesť, tak určite budú takéto akcie častejšie, veď prečo nie,“ dopĺňa organizátor a na našu otázku, prečo sa rozhodol zorganizovať varenie gulášu pre bezdomovcov hovorí jasne: „Rozhodol som sa preto, že my sedíme v teplých domovoch každý deň na riti a prejedáme sa dobrými jedlami, zatiaľ čo ľudom vonku mrznú nohy a hrajú v žalúdku muzikanti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM