Barbara Dallosová Správy Samospráva

Žiarčania dostanú nové ihrisko za 60 000 eur: Kde bude, rozhodnú sami

Nové ihrisko má v meste vyrásť ešte tento rok. O jeho podobe i lokalite budú spolurozhodovať samotní Žiarčania.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania dostanú nové ihrisko za 60 000 eur: Kde bude, rozhodnú sami
Zdroj: TASR

Pred niekoľkými týždňami bolo mesto Žiar nad Hronom zapojené v súťaži o vybudovanie detského ihriska, ktorú vyhlasoval jeden z obchodných reťazcov. Mesto úspešné nebolo, krátko po ukončení súťaže však primátor Peter Antal avizoval, že ihrisko radnica postaví vo vlastnej réžii.

Na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (25.4.) poslanci schválili v rámci druhej zmeny rozpočtu na vybudovanie ihriska 60 000 eur.

,,Toľko ľudí zo Žiaru nad Hronom, ale aj z okolia, vynaložilo veľkú energiu vybojovať si v súťaži ihrisko. Primátor preto rozhodol, že ihrisko aj tak postavíme. Rozpočtový rámec je 60 000, teraz budeme hľadať dodávateľa," uviedol pre Žiar24 vedúci Kancelárie primátora Martin Baláž s tým, že ihrisko má byť hotové ešte tento rok.

Ako pokračoval, pri výbere lokality aj podoby ihriska dá mesto aj na názor Žiarčanov. ,,Chceme prizvať obyvateľov mesta, aby nám pomohli vybrať, v akej lokalite by ihrisko malo byť. Buď nahradí nejaké staršie ihrisko, ktoré už nie je v dobrom stave, alebo nájdeme celkom nové miesto. Samozrejme, nie všade je možné stavať ihrisko, my teda prednesieme na stretnutí s obyvateľmi niekoľko alternatív, z ktorých sa bude vyberať," vysvetlil.

Rovnako bude podľa Baláža radnica postupovať pri výbere podoby ihriska. Keď bude mať dodávateľa stavby, predstaví obyvateľom variantné riešenia a pri výbere bude zohrávať rolu ich názor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM