Barbara Dallosová Šport

Žiarčania na poslednej súťaži roka: O najväčšiu senzáciu na medzinárodnom turnaji sa postarala Nina Jelžová! FOTO

Žiarčania zožínali úspechy počas celého roka a uzavreli ho veľmi peknou symbolikou. Na medzinárodnom turnaji sa v konkurencii desiatok ďalších klubov stali suverénne tretím najlepším klubom. Pozrite, ktoré mená najviac zažiarili.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania na poslednej súťaži roka: O najväčšiu senzáciu na medzinárodnom turnaji sa postarala Nina Jelžová! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Sériu úspechov z celého roka uzavreli žiarski karatisti na medzinárodnom turnaji Memoriál Rudolfa Farmadína (13.12.). Na prestížnej súťaži sa našim pretekárom podarilo v celkovom hodnotení klubov obsadiť skvelé 3. miesto v konkurencii 39 klubov. Vyše 300 pretekárov zo Slovenska, Čiech, Poľska, Ukrajiny, Maďarska a Bosny a Hercegoviny si zmerali svoje sily v disciplíne športový zápas kumite v Nitre.

Ukrajinskí súperi dali zabrať

Hneď v úvodnej kategórii 8–9 ročných dievčat Ivana Gahírová ukázala skvelú formu, keď ju po ceste do finále dokázala zastaviť len maďarská pretekárka. Ivana tak skončila na 3. mieste. Ďalší bronz do zbierky pridala Natália Rajčanová v kategórii kadetiek do 50 kg, ktorá po prehre s úradujúcou ukrajinskou majsterkou Európy už nenašla premožiteľku. Bronzovú farbu malo aj vystúpenie Milana Laurova v kategórii juniorov do 68 kg, ktorého od finále delil len krôčik po prehre s ukrajincom.

Vo vyraďovacích zápasoch sa ukázala Viktória Snopková, ktorú nikto neprekonal v kategórii mladších dorasteniek nad 37 kg. Na večerné finále nastúpila plne koncentrovaná a tak si domov nakoniec odniesla veľký pohár pre víťazku kategórie.

Nina zahviezdila

Podľa slov trénera Ľubomíra Striežovského sa ale o najväčšiu senzáciu sa postarala Nina Jelžová. Tá nastúpila v kategórii kadetiek nad 50 kg a taktiež v kategórii junioriek nad 55 kg, keďže súťaž umožňovala ostaršenie.

Vyraďovacie boje v oboch kategóriách mala pod kontrolou a ani staršie pretekárky nenašli recept na jej vyradenie. Nina si vybojovala finále v oboch kategóriách. Vo večernom finále pokračovala vo víťazstvách naďalej. V kadetkách porazila slovenskú kolegyňu a v juniorkách nedala šancu poľskej pretekárke. Z dvomi prvenstvami sa stala najúspešnejšou pretekárkou turnaja.

,,Veľkou odmenou bola okrem výhier aj pochvala ukrajinského reprezentačného trénera na výkony žiarskych pretekárov, ktorým týmto ďakujeme za vzornú reprezentáciu nášho klubu, mesta i Slovenska," zhodnotil poslednú medailovú žatvu v roku Striežovský.

Foto: MŠK Žiar nad Hronom

Memoriál Rudolfa Farmadína: Pre Žiarčanov skvelá bodka za rokom
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM