Barbara Dallosová Šport

Žiarčania na svetovom pohári v konkurencii vyše tisícky súperov: Tomu sa hovorí klubové umiestnenie! FOTO

Fortuna aréna u našich českých susedov hostila prestížnu súťaž, ktorej sa žiarska delegácia zúčastňuje každoročne. Žiarčania opäť dokázali, že vo svete karate sú známou značkou.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania na svetovom pohári v konkurencii vyše tisícky súperov: Tomu sa hovorí klubové umiestnenie! FOTO
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom

17. ročník svetového pohára v karate (30.4. – 1.5. 2016) sa konal na zimnom štadióne Fortuna aréna v Hradci Králové. Kvalitnej medzinárodnej súťaže sa žiarsky klub súčastňuje pravidelne. Prichádzajú sem tí najlepší. Tento rok to bolo 1231 súťažiacich z 12 štátov a 112 klubov.

Nina a Dominika nesklamali

V prvý deň svetového pohára nastúpili starší žiarski pretekári pod hlavičkou reprezentačného družstva Central Slovakia. Najviac sa darilo Nine Jelžovej, ktorá si vo svojej váhovej kategórii kadetiek nad 54 kg, ale aj v kategórii bez rozdielu hmotnosti vybojovala bronzové medaily.

Bronzovo sa darilo aj Dominike Veisovej v kategórii junioriek do 48 kg. Medaila tesne ušla Michalovi Výrostkovi, keď prehral boj o bronz. Naše dievčatá nastúpili aj v súťaži družstiev. Družstvo kadetiek, kde štartovala aj Nina, našlo premožiteľa len v slovensko-nórskom finále. Družstvo junioriek spolu s Dominikou to nakoniec dotiahli do víťazného konca.

Čítajte tiež:

Historický úspech žiarskych športovkýň na Cypre: Dominika, Nina, klubúk dole! :) FOTO

Žiarčanka Dominika (16) o víťazstve na Cypre: Bola som v šoku a uplakaná, vôbec mi to nedochádzalo

Mladší pretekári naskočili na vlnu úspechu

Druhý deň patril v Hradci Králové mladším vekovým kategóriám.

Žiarčania pokračovali v budovaní skvelého mena klubu a ziskom dvoch zlatých a dvoch bronzových kovov dostali Karate klub MŠK Žiar nad Hronom v hodnotení klubov na 20. miesto spomedzi 112 zúčastnených klubov.

V kategórií kata mladší žiaci 10–11 rokov začiatočníci si ako jediný Slovák v kategórii vybojoval zlato talentovaný Timotej Gašpar. V kategórii kata ml. žiaci 10–11 rokov pokročilí zas rozšíril svoju zbierku cenných trofejí o bronzovú medailu skúsený Šimon Sečkár.

Čítajte tiež: Podarený Žiarčan Šimi (10) pred sálou plnou ľudí: Oskarová ďakovačka za sto bodov :) FOTO

V kategórii kumite – športový zápas zažiarila v kategórii ml. žiačky nad 30 kg Ivanka Gahírová, ktorá podľa slov trénera Miloša Víglašského súperkám nedala žiadnu šancu a zaistila klubu ďalšie zlato. Pekný výkon v športovom zápase podal aj Aris Nikolas Čela, ktorý získal cenný bronz v kategórii st. žiaci do 52 kg a v kategórii OPEN tesne prehral v boji o tretie miesto. Aj Adamovi Dolnickému chýbalo len trošku šťastia k získaniu bronzovej medaily v kategórii ml. žiaci 10–11 rokov do 30kg.

,,Ako sa hovorí – vyhrať nemôže každý – no všetci naši pretekári sa snažili a podali kvalitné výkony, získali nemalé skúsenosti a predovšetkým rešpekt súperov. Na záver chcem poďakovať všetkým našim pretekárom, trénerom, rodičom a všetkým, ktorí nás podporujú a ktorí nám držia palce, pretože dosiahnuté výsledky nášho karate klubu sú aj ich úspechom," dodáva na záver tréner Miloš Vígľašský.

FOTO: Žiarčania na svetovom pohári v Hradci Králové
37
Galéria
Zdroj: Karate Klub MŠK Žiar n. Hronom
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM