Martin Károly Iné športy

Žiarčania sa na celoslovenskom hokejbalovom turnaji SUMMER CUP umiestnili na 6. mieste

13. a 14. augusta 2011 sa na hokejbalovom ihrisku Aréna Barani v Banskej Bystrici uskutočnil 5. ročník hokejbalového turnaja za účasti 15 tímov z celého Slovenska SUMMER CUP.

Pre žiarskych hokejbalistov, ktorí sa na ňom zúčastnili po prvý krát, bol turnaj prípravou pred začiatkom ďalšieho ročníka hokejbalovej extraligy. Tím sa v nasledujúcej sezóne predstaví v novom zložení. Po tom, čo došlo k fúzii žiarskeho SPORT TRENDu a zvolenského N-SPORTu bude družstvo vystupovať pod názvom N-SPORT TREND Žiar nad Hronom a pod týmto názvom sa už zúčastnil aj spomínaného turnaja.

Prvý deň odohrali Žiarčania vo svojej základnej skupine dva zápasy a to proti Hbk Zubři Banská Bystrica, ktorých zdolali 3:0 a KHL Kátlovce, ktorý N-SPORT TREND spočiatku poriadne vytrápili, no nakoniec žiarsky tím zvíťazil 4:1 a vyhral tak svoju skupinu. Na základe počtu bodov a výšky skóre išli teda Žiarčania do osemfinále z celkového tretieho miesta a postavenie v tabuľke im prisúdilo Hornú Ves. V tomto zápase sa prejavila nízka efektivita streľby spojená s množstvom nepremenených šancí. Hráči N-SPORT TRENDu nakoniec vydreli víťazstvo aj v tomto zápase po výsledku 2:1 a vo štvrťfinále ich čakala Spišská Nová Ves. Zápas bol odohraný v podstatne vyšších otáčkach ako tie predchádzajúce. Skóre zápasu otvorilo v prvej časti hry žiarske družstvo, súperovi sa však podarilo vyrovnať a záver duelu bol plne v jeho réžii. Tu sa však predstavil niekoľkými skvelými zákrokmi brankár Náter a o víťazovi tak rozhodli samostatné nájazdy. Hneď prvý premenil hráč Spišskej Novej Vsi a keďže viac gólov nepadlo, Žiarčania boli vyradení a ukončili tak svoje pôsobenie na SUMMER CUPe 2011 na 6. mieste.

Vzhľadom na fakt, že hráči hrali na tomto turnaji spoločne po prvý krát, možno toto vystúpenie celkovo hodnotiť pozitívne. Silu kolektívu naznačuje zle vyvíjajúca sa situácia v dvoch zápasoch, ktoré družstvo dokázalo zvrátiť a zápasy vyhrať. Negatívom však bolo málo vytvorených šancí a teda aj malý počet gólov v súperovej bráne.

VÝSLEDKY: Základná skupina: N-SPORT TREND Žiar nad Hronom – Hbk Zubři Banská Bystrica 3:0 N-SPORT TREND Žiar nad Hronom – KHL Kátlovce 4:1 Osemfinále: N-SPORT TREND Žiar nad Hronom – Horná Ves Sharks 2:1 Štvrťfinále: N-SPORT TREND Žiar nad Hronom – VB reality Spišská Nová Ves 1:2sn

//Zostava N-SPORT TREND Žiar nad Hronom: // Náter – Kamo, Gáborík, Stohner, Hanus, Pračka, Homola – Pastorok, Matuška, Plandor, Mojžiš, Heckl, Kukla, Vallo, Uhrovič, Pluhár, Takáč, Nemček

[color=#ff0000]Viac informácii o turnaji http://tophbl.sk/…vinky-zvolen Zdroj: www.sporttrend.eu

Summer cup
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM