Barbara Dallosová Správy

Žiarčania sa nemajú stretávať na ihriskách: Na disciplínu dozrie polícia

K sérii opatrení v Žiari nad Hronom pribudlo ďalšie. Obyvateľov láka slnečné počasie na ihriská, mesto však dvíha varovný prst.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania sa nemajú stretávať na ihriskách: Na disciplínu dozrie polícia
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Sociálnymi sieťami sa šíri fotka, na ktorej vidieť väčšie skupinky ľudí na basketbalovom ihrisku za plavárňou. Na situáciu okamžite reagovalo aj mesto.

Radnica už pred časom uzamkla oplotené ihriská, voľné plochy však nemá ako odstaviť. ,,Primátor mesta vydáva rozhodnutie, že nie je možné stretávať sa na ihriskách, ktoré sú verejne dostupné a otvorené na území mesta. Zároveň sme požiadali štátnu políciu, aby hliadkovala a zasahovala, pokiaľ uvidia alebo majú nahlásené sa zoskupovanie ľudí," uvádza mesto na svojom oficiálnom facebookovom účte.

Aj mesto Žiar nad Hronom, ako mnohé iné, postupne prijalo niekoľko opatrení súvisiacich s novým koronavírusom. V Žiari sú zrušené tréningy športových klubov, mesto zaviedlo donášku nákupov potravín seniorom, distribuuje rúška najstarším obyvateľom, sprísnilo opatrenia na Mestskom úrade, bude realizovať zápis detí do prvých ročníkov bez prítomnosti detí a pod.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM