Tomáš Batiz Futbal Šport

Žiarčania si z Liptova výhru nepriniesli: Najviac zamrzel neuznaný gól

Futbalisti z klubu FK Pohronie vycestovali za súperom na Liptov. Zápas skončil výhrou pre domácich.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania si z Liptova výhru nepriniesli: Najviac zamrzel neuznaný gól
Foto: Tomáš Batiz

Liptáci bolo od začiatku aktívnejším tímom a neustále ohrozovali bránu Pohronia. V 13. minúte bol po rýchlom protiútoku v príležitosti Dragan Andrić, ale jeho strela tesne minula pravú žrď brány hostí. O tri minúty sa šance opäť dostali domáci. Kotora sa pekne uvoľnil po ľavej strane a presným centrom v dobrej pozícii našiel Slobodana Andrića, ktorého strela ale skončila iba na brankárovi Urminskom.

Gól Andrića

Na druhej strane sa Garaj snažil po peknej akcii odcentrovať z pravej strany, ale domáci dokázali loptu odkopnúť mimo nebezpečenstvo. Hostia boli príliš nepresní a loptu strácali aj pri jednoduchých prihrávkach. Liptákom sa napriek viacerým dobrým príležitostiam podarilo skórovať až pred koncom prvého polčasu. V 43. minúte po Papajovom centri nastala pred brankárom Urminským neprehľadná situácia, v ktorej sa najrýchlejšie zorientoval Dragan ANDRIĆ a hlavičkou poslal svoj tím do jednogólového vedenia.

Dvojgólové vedenie

Už na začiatku druhého polčasu Liptáci svojmu súperovi opäť pohrozili. K Papajovmu centru sa nečakane dostal Kotora, ale hostia dokázali včas zakročiť. O šesť minút sa stav zápasu menil. Po akcii z priameho kopu sa k odrazenej lopte dostal Dragan ANDRIĆ, ktorý z prvej vystrelil k žrdi a nedal tak Urminskému žiadnu šancu. V 52. minúte sa pokúsili hostia znížiť. Frimmel sa po pekne akcii dostal do 16-ky, odkiaľ sa snažil odcentrovať, no domáci boli opäť pozorní a loptu zachytili. V podobnej situácii sa ocitol o desať minút na opačnej strane Janec, ale Pohronie loptu vyrazilo na rohový kop, z ktorého Liptáci gól vyťažiť nedokázali. V 65. minúte domáci predviedli nádherný protiútok, na ktorého konci Lišivka prihral osamotenému Kotorovi, ale ten trafil iba brankára hostí.

Neuznaný gól hostí

V 77. minúte sa mohol strelecky presadiť aj kapitán domácich, ktorého perfektne našiel na hranici pokutového územia Kotora, no jeho strela z prvej trafila Urminského. O minútu neskôr mohlo Pohronie znížiť na rozdiel jedného gólu. Po dlhom vhadzovaní nastala pred Šavolom neprehľadná situácia. Hostia napokon pretlačili loptu do bránky, ale rozhodca gól neuznal kvôli ofsajdu. Azda najväčšiu príležitosť skórovať malo Pohronie v 83. minúte, ale Garaj v úniku netrafil bránu a zmaril tak obrovskú šancu znížiť stav zápasu. Liptáci si po kvalitnom výkone napokon zaslúžene zo zápasu odnášajú všetky tri body, keď sa o ich víťazstvo postaral dvojgólový Dragan Andrić.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie 2:0 (1:0)

  • Góly: 43, 52. D. Andrić
  • MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Janec, Papaj (90. Žákovič), S. Andrić, Lišivka, Kotora, D. Andrić (71. Staš), Kucharčík, Otruba (85. Laco), Ondrek
  • FK Pohronie: Urminský – Nosko, Pittner, Prikryl, Pellegríni, Ďungel (83. Lipták), Frimmel, Garaj, Paraj (57. Župa), Sojka (57. Pavúk), Blahút
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM