Barbara Dallosová Rôzne Správy

Žiarčania, spravte si deň: Tri originálne zážitky, ktoré stihnete aj po práci

Január sa vlečie a vy premýšľate, ako sa odmeniť po náročnom pracovnom dni? Máme pár nápadov, ktoré sú len na skok z mesta.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania, spravte si deň: Tri originálne zážitky, ktoré stihnete aj po práci
Zdroj: TASR

Nevšedné múzeum

Ku Kremnici lyžiarska tradícia jednoducho patrí, prvý vlek tu stál už v roku 1959. Nie je teda náhoda, že expozícia dejín lyžovania sídli práve v tomto mestečku.

Medzi lákadlá neveľkého no zaujímavého múzea patria napríklad desaťročia staré skialpinistické lyže, cenné kovy z majstrovstiev sveta v klasických lyžiarskych disciplínach, ktoré sa v roku 1970 konali na Štrbskom Plese, či kombinéza, ktorú do Kremnice venovala úspešná slovenská zjazdárka Petra Vlhová.

Biela krajina z výšky

Rozhľadňa na Krahuliach je už klasika, ktorú má absolvovanú zrejme každý našinec. Nie tak ďaleko ale pred časom pribudla ďalšia veža, z ktorej sa môžete pozrieť na svet z výšky. Moderná rozhľadňa nad Novou Baňou je postavená je z prírodných materiálov, okrem dreva i z ryolitového kameňa ktorý je pre toto územie typický. Rozhľadňa sa nachádza je neďaleko kameňolomu na vrchu Háj, kde sa ryolit ťažil.

Novobanská veža má tri vyhliadkové poschodia. Najvyššie s vystúpenou podlahou do všetkých strán sa nachádza vo výške 12 metrov. Okrem Novej Bane pohľady z rozhľadne smerujú na Štiavnické vrchy, Pohronský Inovec, Vtáčnik a vstup na stredné Slovensko, Slovenskú bránu ale aj kus známej cesty R1.

Dajte si do tela

Vyrážať na svah či loviť prírodné panorámy v treskúcej zime nemusí byť pre každého. Januárové dni si môžete spestriť aj ak nie ste veľkými milovníkmi zimných športov. Dajte si do tela v komforte a siahnite po indorovej aktivite.

Jednou z možností je squashový kurt, ktorý je k dispozícii v neďalekom stredisku Salamandra resort. Nemusíte byť ani ostrieľaný hráč s vlastným vybavením. Ak chcete squash jednoducho skúsiť zo zvedavosti, raketu aj so súpravou loptičiek vám požičajú na mieste.

Plánujete už víkendový výlet a šli by ste za zimnými krásami aj trochu ďalej? Pozrite, ako v tomto období vyzerá pýcha Gemera, Betliar.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM