Správy

Žiarčania volali mestským policajtom menej: Ako vyzeral rok strážcov poriadku?

Za rok vykonali mestskí policajti viac než 2100 výjazdov. Riešili priestupky, venovali sa prevencii či odchytávali túlavých psov.

Ilustračný obrázok k článku Žiarčania volali mestským policajtom menej: Ako vyzeral rok strážcov poriadku?
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská polícia (MsP) v Žiari nad Hronom v minulom roku poskytovala svoje služby v 5674 prípadoch a zaznamenala viac ako 2100 výjazdov. Celkovo mestskí policajti rozdali pokuty vo výške 8015 eur. Vyplýva to z výročnej správy o činnosti MsP v Žiari nad Hronom, ktorú na ostatné mestské zastupiteľstvo predložil náčelník MsP Róbert Šiška.

Počet oznámení klesá

„V roku 2020 bolo celkovo 5674 prípadov, keď niekto nejakým spôsobom využil služby mestskej polície. Pre porovnanie, v roku 2019 to bolo 6211 prípadov,“ približuje správa.

Ako analyzuje MsP, celkový počet oznámení a podnetov v uplynulých rokoch klesá, dlhodobo rastúci trend však evidujú v rámci oznámení a podnetov s udalosťou, keď je potrebný výjazd hliadky MsP. „V roku 2020 bolo zaznamenaných celkovo 2121 oznámení a podnetov s udalosťou,“ konkretizuje MsP.

Pomáhajú kamery

V uplynulom roku zistili príslušníci MsP 1295 protiprávnych deliktov, z ktorých viac ako 95 percent tvorili priestupky. „Mestská polícia v roku 2020 prejednala na mieste v blokovom konaní 510 priestupkov v úhrnnej hodnote 8015 eur,“ uvádza MsP s tým, že všetky blokové pokuty boli uhradené na mieste. MsP pri práci využíva aj mestský kamerový systém pozostávajúci zo 47 kamier, ktoré sa podieľali na viac ako pätine všetkých zaznamenaných deliktov.

Ako vyplýva z výročnej správy, MsP sa v roku 2020 zamerala najmä na situačnú prevenciu a vykonávanie hliadkovej a pochôdzkovej činnosti. Osobitná pozornosť sa v roku 2020 venovala kontrole dodržiavania protipandemických opatrení a s tým súvisiacich úloh. Okrem toho sa MsP venovala aj odchytu túlavých psov, do karanténnej stanice v útulku ich umiestnila 135. V rámci prevencie MsP v roku 2020 tiež vykonala celkovo 94 prednášok a preventívnych aktivít v základných a stredných školách.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM